Image

G&K Blank köper för etablering i Trollhättan

Transaktioner Julas fastighetsbolag G&K Blank har köpt en fastighet på 4 600 kvadratmeter mitt på Överby köpcenter i Trollhättan. Sommaren 2014 ska man där öppna ett nytt Julavaruhus.
Publicerad den 30 Oktober 2013

Etableringen kommer att ske i lokaler där EM finns idag. Säljare av fastigheten är Svensk Möbelbutiksutveckling AB. Parterna har kommit överens om att hålla köpeskillingen hemlig.

– G&K Blanks Fastigheter är inne i en stark expansionsfas med många spännande projekt på gång. Överby köpcenter är en av Trestadsregionens starkaste handelsplatser, där Jula under en lång tid sökt efter ett bra läge och nu känns det som att vi hittat rätt. Fastigheten har ett tydligt och bra läge och erbjuder våra hyresgäster goda förutsättningar att bedriva lyckosam handel, säger Karl-Johan Blank, koncernchef och Julas huvudägare.

– Vi tror stenhårt på Julas kommande etablering på Överby. Det är ett starkt handelsområde som lockar kunder från en stor del av Trestadsregionen, Skaraborg och även från Dalsland. Julas varuhus på Överby blir cirka 3 000 kvadratmeter på bästa läget och med Julas nya varuhuskoncept. Cirka 25 medarbetare kommer anställas när vi öppnar nästa sommar, säger Joachim Frykberg, vd Jula.

Möjligheten till en snabb etablering kom när EM-möbler i Trollhättan, vars ägare även driver EM i Lidköping, valde att koncentrera kraft och energi på att utveckla verksamheten i Lidköping.

– Vi har under en längre tid sonderat marknaden i Trollhättan. När möjligheten kom gick det ganska snabbt. Möjligheten att agera snabbt och att vara flexibla är två framgångsfaktorer med att vara ett privatägt företag. Vi ser en stor potential i att utveckla och rusta upp fastigheten, säger Johan Carlberg, vd för G&K Blanks Fastigheter.

G&K Blanks Fastigheter AB är ett fastighetsbolag i Julasfären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige