Image
Stenvalvet säljer fastigheter i Eskilstuna till Fortifikationsverket.
Stenvalvet säljer fastigheter i Eskilstuna till Fortifikationsverket. Bild: Stenvalvet

Fortifikationsverket köper av Stenvalvet

Transaktioner Stenvalvet har ingått avtal om en fastighetsaffär avseende två fastigheter i Eskilstuna, Vapnet 1 och Vapnet 2. Köpare är Fortifikationsverket och tillträde beräknas ske våren 2023.
Publicerad den 31 Oktober 2022

På fastigheten Vapnet 1 finns en kontorsfastighet på cirka 7 000 kvadratmeter. Vapnet 2, som ligger intill är obebyggd och består av parkeringsplatser. Den totala köpeskillingen är 265 miljoner kronor. Fortifikationsverket har idag sitt huvudkontor i Eskilstuna i Stenvalvets fastighet Vägbrytaren 1.
– Fortifikationsverket har varit tydliga med att de vill äga de fastigheter de nyttjar, vilket skapade förutsättningar för en bra affär för båda parter, säger Maria Lidström, vd på Stenvalvet.
– För att möta tillväxten och ökade säkerhetskrav tar vi nu ett viktigt steg mot ett nytt huvudkontor i Eskilstuna, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

Förvärvet kräver regeringsbeslut senast till halvårsskiftet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige