Image
Bild: Snöhetta, Fojab

Första bilderna på Max IV

Bygg För första gången visar Fojab, Snöhetta, Lunds universitet och Fastighets AB ML 4 konceptbilder på anläggningen Max IV.
Publicerad den 13 Juni 2011
Bild: Snöhetta, Fojab
Bild: Snöhetta, Fojab
Bild: Snöhetta, Fojab
Bild: Snöhetta, Fojab
Bild: Snöhetta, Fojab
Fojab arkitekter visar nu, tillsammans med Snöhetta, Lunds universitet och Fastighets AB ML 4, de första konceptbilderna på byggnaderna till Max IV i Lund. Bilder: Snöhetta och Fojab. Bild: Snöhetta, Fojab
Fojab arkitekter visar nu, tillsammans med Snöhetta, Lunds universitet och Fastighets AB ML 4, de första konceptbilderna på byggnaderna till Max IV i Lund. Bilder: Snöhetta och Fojab.

Fojab arkitekter visar nu, tillsammans med Snöhetta, Lunds universitet och Fastighets AB ML 4, de första konceptbilderna på byggnaderna till Max IV i Lund. Världens mest kraftfulla synkrotronstrålningsanläggning blir en silverglänsande lagringsring som svävar över ett hav av böljande gröna kullar. Lagringsringen blir 210 meter i diameter och grenslas av en vitskimrande kontorsvolym.

Fojab arkitekter fick uppdraget att utforma byggnaderna till Max IV av Fastighets AB ML 4 och jobbar gemensamt med Snöhetta med gestaltningsfrågorna där Fojab har ansvaret för byggnaderna och Snöhetta för landskapet. Uppdragen gick till Fojab och Snöhetta efter en förberedande process där fyra internationella arkitektkonstellationer parallellt skissat på projektet på uppdrag av fastighetsägaren.
– Vi är mycket glada för att ha fått ta oss an utformningen av Max IV. Det är en fascinerande uppgift att gestalta en byggnad som speglar sitt högteknologiska innehåll och samtidigt blir ett landmärke i Lund, säger Greger Dahlström, chefsarkitekt på Fojab och ansvarig för förslaget.

Uppdraget att bygga första etappen av anläggningen har gått till Peab. Kontraktssumman uppgår till 360 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige