Image
Campushallen öppnar ny anläggning i Ebbepark.
Campushallen öppnar ny anläggning i Ebbepark. Bild: Sankt Kors

Första avtalet i Ebbepark blir en träningsanläggning

Uthyrning Utvecklingen av Linköpings nya stadsdel Ebbepark fortsätter och nu är det klart att området får en träningsanläggning. Ebbeparks första avtal skrivs med Campushallen, som idag bedriver verksamhet vid Linköpings universitet. De utökar med ytterligare en anläggning och öppnar i området tidigt 2021.
Publicerad den 28 Juni 2018

Utöver träningsanläggningen finns det kontorsyta i samma byggnad. Något som sticker ut är byggnadens arkitektur som inspireras av Wahlbecks fabriker, vars verksamhet låg på området under stora delar av 1900-talet. Genom byggnadens design vävs dåtidens arv ihop med nutid på ett spännande sätt.

– Stadsdelen har en mycket intressant historia och var hemvist åt ett av Linköpings mest framgångsrika företag under en lång tid. Det är många Linköpingsbor som har en relation till området – och många nya invånare som tycker att det är roligt att få ta del av stadens historia. Vi vill på olika sätt synliggöra det kulturarv som platsen har, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

Ebbepark kommer att vara en levande stadsdel med företag, bostäder, butiker, caféer och samhällsservice. Att Campushallen öppnar en anläggning är ett viktigt led i arbetet med platsens hållbarhetsstrategi, där möjligheter till träning och friskvård ska erbjudas till en bred målgrupp.

– Vi är glada över att en så engagerad aktör som Campushallen flyttar hit och vi hoppas att de kan skapa en naturlig mötesplats för många. De tänker och lever redan efter stadsdelens värdeord Dare, Care, Share vilket känns bra. Värdeorden härstammar från familjen Wahlbeck, som drev Wahlbecks Fabriker och stod för mod att utveckla nya idéer, en för den tiden ovanligt stort socialt ansvarstagande och miljömedvetenhet, säger Johan Kristiansson.

För Campushallen är Ebbepark helt rätt område och ett viktigt steg för verksamhetens utveckling.

– Ebbepark känns helt rätt, med det citynära läget och värdeorden som signalerar nytänk och ett modernt synsätt. Med vår nya anläggning vill vi erbjuda studenter utökade träningsmöjligheter, samtidigt som vi hoppas att även företag och boende hittar till oss, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen.

I nya Campushallens lokaler kommer det att finnas en fullstor bollplan med läktare, gym samt lokaler för gruppträning och behandlingar.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige