Image
Titanias delårsrapport visar på förlust.
Titanias delårsrapport visar på förlust. Bild: Titania

Förlust för Titania i första kvartalet

Ekonomi/Finansiering Titania har under första kvartalet 2023 vänt sitt resultat till nettoförlust jämfört med samma period året innan. Förlusten beror delvis på lägre omsättning men också på att entreprenadkostnader jämfört med samma period året innan varit dubbelt så höga.
Publicerad den 17 Maj 2023

I vd-ordet skriver Einar Janson bland annat:

– Det finns en osäkerhet om fastighetsbolag framöver kommer att kunna kompensera ökade kostnader för drift och räntor med höjda hyror. Allmänna räntehöjningar påverkar dessutom avkastningskraven som ligger till grund för värderingen av fastigheter.

Om värden på fastighetstillgångar går ner sjunker också bolagens utrymme för finansiering och med det företagens möjlighet att växa. Marknaden för bostadsrätter i Stockholm har däremot legat relativt stilla.

– Den marknaden är intressant eftersom den är en indikation på underliggande efterfrågan på bostäder, skriver Einar Janson.

Nyckeltal
Nettoomsättningen uppgick till 13 356 tkr (21 824)
Hyresintäkterna var 7 963 tkr (7 199)
Driftnettot blev 6 767 tkr (5 488)
Resultat före skatt uppgick till -29 260 tkr (6 620)
Periodens resultat uppgick till -29 543 tkr (6 246)
Resultat per aktie före och efter utspädning var -0,41 kr (0,09)
Totalt antal förvaltade lägenheter uppgick vid periodens slut till 278 (246)

– Mycket få projekt startas just nu men den som tar den kalkylerade risken att byggstarta idag har möjligheten att vara rätt ensam med att erbjuda en nyproducerad produkt år 2025 när den står klar, säger Einar Janson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bostadsduo hoppar av – nu krymper projektet

Bygg/Arkitektur Två tunga aktörer lämnar långdraget brf-projekt i västra Göteborg – kvar blir endast en aktör som nu blir ensam byggherre samtidigt som projektet krymper i storlek. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige