Image

Förändringar i Förvaltarens ledning

KARRIÄR Sophia Mattsson-Linnala har tillträtt som tf VD i Kommunägda Fastighets AB Förvaltaren. Hon kommer närmast från Sabo.
Publicerad den 17 Februari 2008

- Håkan Karlsson har haft en osedvanligt tung arbetsbörda det senaste halvåret med koppling till de utmaningar som bolaget står inför. Därför känns det bra att nu snabbt kunna avlasta honom med en erfaren kraft som Sophia Mattsson-Linnala. Det har också varit Håkan Karlssons önskemål om en snabb lösning, säger Sten Olsson, styrelseordförande i Förvaltaren.

Sophia Mattsson-Linnala kommer närmast från Sabo (de kommunala bostadsföretagens bransch- och intresseorganisation). Parallellt med uppdraget som inhyrd VD-resurs på Förvaltaren under cirka ett halvår behåller hon delar av sitt engagemang som chef för enheten Ekonomiskt och finansiellt stöd på SABO.

Sophia Mattson-Linnala började på Sabo 1 september 2007. Dessförinnan var hon VD på Sollentunahem 2004-2007 samt ekonomichef och VD på Botkyrkabyggen under tiden 1999-2004.

- Det är centralt i Sabos verksamhet att ställa upp och stötta sina medlemsföretag. I kombination med det omedelbara resursbehovet hos Förvaltaren känns det nu mycket bra att snabbt kunna gå in och bidra till de utmaningar som bolaget står inför, säger Sophia Mattsson-Linnala.

Bland Förvaltarens stora utmaningar märks omvandlingar till bostadsrätter och den pågående utförsäljningen av de rent kommersiella fastigheterna.

- Man kan nog säga att Förvaltaren har ovanligt mycket att jobba med just nu, menar både Sten Olsson och Sophia Mattsson-Linnala.

Bland de övriga utmaningarna nämner de även Ursviksprojektet med nya bostäder, förtätningsprojektet i Rissne, Hallonbergen, Ör och satsningen på Lorrygallerian i centrala Sundbyberg.

Parallellt med att Sophia Mattsson-Linnala tillträder fortsätter rekryteringen av en permanent VD-lösning för Förvaltaren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige