Image
Bild: Krook

Fem av sex arenadomar överklagas till hovrätten

Juridik Chefsåklagare Alf Johansson överklagar fem av de sex domarna i mutmålet kring nationalarenan i Solna.
Publicerad den 28 Maj 2012
Friends Arena. Bild: Krook & Tjäder. Bild: Krook
Friends Arena. Bild: Krook & Tjäder.

Alf Johansson överklagar de friande domarna gällande Erik Paulsson, Lars-Erik Salminen, Lennart Daleke och Christian Alexandersson (som var åtalade för grov bestickning och medhjälp till mutbrott). Han överklagar också den fällande domen mot Sune Reinhold, som han anser ska dömas till fängelse.

Reinhold dömdes i tingsrätten för mutbrott till villkorlig dom och 140 dagsböter.
- Mot bakgrund av den praxis som finns anser jag att det finns anledning att skärpa påföljden för Reinhold till fängelsestraff, säger Alf Johansson till Dagens Industri.

När det gäller Erik Paulsson ansåg tingsrätten att Erik Paulsson hade haft ”viss insikt” i att ersättningen kunde vara otillbörlig, men valde att fria då han inte hade ”bevisat uppsåt”.

I överklagan skriver åklagaren att Paulsson haft ”tillräcklig kännedom” om stadsdirektörens tjänst och kopplingen till de tjänster han fått ersättning för.

- Vilket yrkande jag har när det gäller påföljden för Paulsson framgår vid rättegången, säger Alf Johansson till DI.

Han väljer att inte överklaga den friande domen för Peabs tidigare vice vd Anders Elfner.

- När det gäller honom anser jag att tingsrättens slutsats är korrekt, mot bakgrund av vad som framkommit i rätten, säger Alf Johansson till Dagens Industri.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige