Fazer Food & Co är ett nytt koncept som utvecklar erbjudandet av mat på arbetsplatsen för att möta morgondagens sätt att arbeta och leva. Aktuella omvärldstrender som hälsosamma matvanor och en större miljömedvetenhet ligger till grund för konceptet.
– I dag finns det en stor medvetenhet kring mat – vad vi äter har aldrig varit viktigare. Samtidigt är många oroade över matens inverkan på vår hälsa och miljön. Vårt nya restaurangkoncept Fazer Food & Co vägleder gästerna i rätt riktning och erbjuder god och hälsosam mat som värnar om miljön, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services.
Menyerna är säsongsbetonade och inspirerade av olika spännande kulturer. Fazer Food & Co använder sig av nudging för att inspirera gästerna till att öka andelen grönt och minska mängden kött på tallriken. Nudging innebär att på ett vänligt sätt knuffa gästerna i rätt riktning – så att de gör bättre och nyttigare val, något Fazer Food & Co använder sig utav till exempel genom att placera hälsosamma alternativ längst fram vid bufféborden.
I restaurangkonceptet ingår en hel familj av matupplevelser (så kallade moduler) för att erbjuda gästerna ett stort och varierande utbud. Modulen Wicked Rabbit serverar vegetarisk mat och lämnar köttälskare precis lika nöjda som dedikerade vegetarianer. Inom kort kommer restaurangen att få ytterligare en modul – Hav a Java – som ska erbjuda ett hälsosamt caféutbud från morgon till kväll. Fler moduler kommer att tillkomma framöver.
Restaurangen Fazer Food & Co i Nordstan är det nordiska pilotprojektet. Under 2018 sker utrullningen av restaurangkonceptet till cirka 70 restauranger i Sverige. I Norden lanseras Fazer Food & Co på 600 restauranger under 2018–2019.
Fastighetsmarknadsdagen Jönköping När Tommy Fritz, vd för Tosito, äntrar scenen på Fastighetsmarknadsdagen i Jönköping så pratar han, bland annat, om hur han ser på, just, den lokala bostadsmarknaden. Det finns också en tickande bomb som stavas "bostadsbristen i Göteborg", med stark arbetskraftsinvandring och alltför få byggstarter. Hur tacklar branschen detta? – Vi bygger antingen för mycket eller för lite, säger Tosito-vd:n.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.