Image

Fastighetsägarna rekryterar från den politiska världen

Karriär Fastighetsägarna rekryterar nya näringspolitiskt ansvariga i Karlstad och Linköping - Maria Frisk och Rikard Norman.
Publicerad den 24 Mars 2016
Maria Frisk. Bild: Tommy Andersson.
Maria Frisk. Rikard Norman. Bild: Fastighetsägarna
Rikard Norman.

Maria Frisk, nuvarande kommunalråd i Karlstad (MP) efterträder Lars Andersson, ansvarig näringspolitik på fastighetsägarna i Karlstad, när han går i pension.

- Vi är mycket nöjda med att ha lyckats rekrytera Maria till oss. Med sin gedigna partipolitiska bakgrund och sin kunskap och erfarenhet inom stadsutveckling kommer hon bli en stor tillgång för vårt näringspolitiska arbete i hela regionen, säger Rudolf Antoni, tillförordnad vd för Fastighetsägarna GFR.

Maria Frisk har en doktorsexamen inom kulturgeografi. Hon har varit kommunalråd i sex år och suttit tio år i kommunfullmäktige i Karlstad. Hon har varit ordförande i stadsbyggnadsnämnden och innehar idag uppdragen som vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i tillväxtutskottet.

- Fastighetsägarna är en spännande organisation, och när möjligheten nu öppnades vill jag gärna ta den chansen, säger hon.

Efter tre år i regeringskansliet börjar Rikard Norman återigen arbeta på Fastighetsägarna som ansvarig för näringspolitiken i Östergötland.

-Det känns mycket roligt att kunna välkomna Rikard tillbaka till oss. Han är en stark röst i debatten och brinner för utvecklingen av branschen. Han kommer nu att tillföra en fördjupad kunskap om hur man arbetar politiskt på högsta nivå, säger Rudolf Antoni.
Rikard Norman har en bakgrund som affärsjurist. Han har under de senaste tre åren jobbat som kommunikationsansvarig på Visita och som departementssekreterare på näringsdepartementet.

-I ärlighetens namn har jag nog aldrig lämnat vare sig regionen eller organisationen, säger Rikard Norman.

Han har nu fullt fokus på de frågor som han brinner för, en bättre fungerande hyresmarknad, fler bostäder, mer rörlighet på bostadsmarknaden och en bra hyresmarknad i bland annat Linköping, Motala och Mjölby.

- Linköping är en expansiv region där vi våra medlemmar behöver arbeta tätt tillsammans med kommunen och övriga näringslivet för att utveckla Linköping till en bra plats som människor vill bo i, besöka och arbeta i, säger Rudolf Antoni.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige