Image

Fastighetsägarna fick rätt i Hovrätten

Juridik Hovrätten har gett Fastighetsägarna rätt i sitt beslut om hyresnivåerna för pilotlägenheter i Varberg.
Publicerad den 31 Oktober 2014

- Det är generellt sett låga hyresnivåer i Varberg. Hyresgästföreningens ovilja att på ett konsekvent sätt differentiera hyrorna utifrån läge, standard och förvaltningskvalitet gjorde att vi 2013 tvingades stranda förhandlingarna, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR.

Nu har Svea hovrätt fattat beslut om hyran för sex så kallade pilotfallslägenheter i två hus. I det ena huset yrkade Fastighetsägarna på sju procents höjning och i det andra på tio procents höjning. Hovrätten gav Fastighetsägarna rätt i alla delar.

- Hovrätten konstaterar att den nya hyran är skälig. Nu tar vi med oss det här beslutet till förhandlingsbordet. Tillsammans med Hyresgästföreningen vill vi ta ansvar för den nya modellen för hyressättning som vi kom överens om tack vare strandningen. Hovrättens beslut ger oss så tydlig vägledning att vi hoppas slippa fler strandningar, säger Lars Stjernfelt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige