Image

Fabeges Q1-resultat: 705 miljoner

Bolag Fabege redovisar ett resultat efter skatt för Q1 på 705 miljoner kronor (240), motsvarande 4,26 kronor per aktie (1,45). Bakom siffrorna ligger ett ökat förvaltningsresultat och god värdetillväxt i både förvaltningsportföljen och projektportföljen.
Publicerad den 23 April 2015
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Hyresintäkterna uppgick till 502 miljoner kronor (513). I identiskt bestånd ökade intäkterna med cirka 9 procent.

Driftsöverskottet ökade till 350 miljoner kronor (349). I identiskt bestånd ökade driftsöverskottet med cirka tio procent. Överskottsgraden ökade till 70 procent (68).

Förvaltningsresultatet ökade med 12 procent till 168 miljoner kronor (150).
Realiserade och orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 708 miljoner kronor (295) och på räntederivat till -57 miljoner kronor (-141).

Periodens resultat före skatt uppgick till 886 miljoner kronor (330). Periodens resultat efter skatt uppgick till 705 miljoner kronor (240), motsvarande 4:26 kronor per aktie (1:45).

Nettouthyrningen under perioden uppgick till 12 miljoner kronor (17) efter en större uthyrning till SBAB samt flera förvaltningsuthyrningar. Hyresnivåerna i omförhandlade avtal ökade med i genomsnitt 14 procent.

Justerad soliditet uppgick till 39 procent och justerad belåningsgrad uppgick till 56 procent.

- Trenderna med hög efterfrågan på hyresmarknaden, låga marknadsräntor och stigande hyresnivåer har nu tilltagit i styrka och blivit ännu tydligare i inledningen av det nya året. Den aktivitet vi upplever på marknaden och de siffror vi nu redovisar visar på en fortsatt positiv utveckling för Fabege, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

På marknaden finns ett ökat intresse för fastighetsinvesteringar och god tillgång till kapital.

- Den starka fastighetsmarknaden sätter press på avkastningskraven, och jag är övertygad om att vi inom kort kommer att se rekordnivåer, säger Christian Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige