Image

Fabege och Peab emitterar obligationer för 1 250 miljoner

Bolag Visio Exploatering AB, ett bolag ägt gemensamt av Fabege och Peab, har i dag via Svensk Fastighetsfinansiering II AB som formell låntagare, emitterat ett obligationslån om 1 250 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2012

Obligationslånet skall användas för vidareutlåning till Visio, som i sin tur skall använda likviden bland annat för att investera i utvecklingen av Arenastaden.

Obligationen, med borgen från Fabege och Peab samt säkerheter i Visio Exploatering-koncernen, har en löptid om fem år. Lånet löper med rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 3,50 procent.

SFFII kommer att ansöka om notering av obligationerna på NASDAQ OMX Stockholm.

Carnegie Investment Bank och DNB Markets har varit finansiella rådgivare och arrangörer vid emissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige