Image

Expansivt Prologis i köpläge

Bolag Prologis har inte återfunnits på köpsidan sedan man etablerade sig i Sverige 2002. Men nu är det dags.
Publicerad den 15 Oktober 2014
Allan Lavén. Bild: Prologis
Allan Lavén.

Sedan introduktionsköpet i Sverige 2002 har Prologis växt organiskt genom utveckling av nya logistikanläggningar. Men nu har man rejäla expansionsplaner i Sverige och planerar bland annat förvärv.

- Det stämmer. Vi ser nu fram emot att förvärva anläggningar i bra logistiklägen för att öka vår marknadsnärvaro, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis i Norden.

Det är framförallt Stockholm, Göteborg, Örebro, Jönköping och Sydsverige som är intressant.

- Det är där vi vill finnas och det är framförallt Big Boxes på 10 000 kvadratmeter och uppåt som är intressant, säger Allan Lavén.

Han nämner en positiv fördel för hyresgästerna i och med det faktum att man nu expanderar.

- Det blir enklare för våra hyresgäster att hitta en lokal hos oss som passar i takt med att de ökar eller krymper sina verksamheter, säger Allan Lavén.

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige