Image

Epicenter öppnar i januari

Bolag I januari 2015 öppnar Stockholms första innovationshus Epicenter sina portar – morgondagens mötesplats för innovation och digitala talanger. Det blir det första svenska innovationshuset där nya dynamiska företag får en plats att växa tillsammans med etablerade och välkända storbolag.
Publicerad den 12 November 2014

Epicenter är en del av AMF Fastigheters satsning Urban Escape Stockholm, i kvarteret mitt i city mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg.

Epicenter kommer att öppna på Malmskillnadsgatan 32 i januari 2015. Genom att väva ihop innovation och kunskap med spännande möten och socialt umgänge skapas förutsättningarna för affärsutveckling för olika typer av företag från mindre entreprenörsdrivna, till medelstora och multinationella företag.

– Det finns ett stort intresse för att få vara med i det här konceptet, vilket är mycket positivt. Jag tolkar det som att Epicenter fyller ett behov i Sverige. Vi behöver en plats anpassad för den här typen av snabbväxande företag i samspel med innovationsinriktade storföretag. Stockholm är också den plats i Sverige där det startas flest nya företag varje år, säger Patrick Mesterton, VD Result.

Epicenter är resultatet av ett samarbete mellan AMF Fastigheter, kunskaps- och eventbolaget SIME samt entreprenörs- och innovationskonsulterna Result.

– Epicenter blir en viktig del i konceptet och kvarteret Urban Escape Stockholm. Vi arbetar långsiktigt tillsammans med Stockholms stad för att vitalisera och förvandla området till en levande miljö som uppmuntrar samarbeten och utveckling, säger Mats Hederos, vd AMF fastigheter.

Just nu pågår bygget av de nya lokalerna för fullt. En stor del av ytorna är redan uthyrda och flera profilerade och växande innovationsföretag klara för inflyttning. Bland de utvecklingsföretagen som flyttar in kan nämnas:

Tictail
Tictail är en ”gör det själv” e-handelsplattform som erbjuder en enkel lösning för alla som kostnadsfritt vill skapa en webbutik. Sedan lanseringen i maj 2012 har de blivit utnämnda till ett av Europas hetaste uppstartsbolag av tidskriften Wired. Tictail har 55 000 företag på sin plattform och kontor i New York.

Sellbranch
Ett snabbväxande, europeiskt online-försäljningsnätverk. Mediabolag erbjuds en tjänst som i realtid optimerar reklamförsäljningsprocessen. Har kontrakt både med Twitter och Yahoo.

Star Stable
Star Stable är ett familjeorienterat virtuellt hästspel. Har i dag cirka tre miljoner registrerade användare.

URB-IT
Urb-it är ett nystartat företag med en ny och personlig leveranslösning inom onlineshopping. I december lanseras tjänsten urb-it-1Hour i Stockholm. Då erbjuds leverans av onlineköp till hemmet eller annan vald plats inom en timme.


Fakta Urban Escape Stockholm
• Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg.
• Urban Escape Stockholm kombinerar kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.
• Urban Escape Stockholm utökar fastighetsarean från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m².
• Urban Escape Stockholm omfattar 62 000 m² för moderna och flexibla kontor, 29 000 m² för hotell och konferens, och 38 000 m² för handel och restaurang.
• Utveckling av Brunkebergstorg tillsammans med Stockholms stad och Stena Fastigheter (Hotell Sergel Plaza).
• Utvecklingen av Regeringsgatan sker tillsammans med fastighetsbolagen Vasakronan, Pembroke och Hufvudstaden.
• Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2018.


Fakta Epicenter
• Den första januari öppnas dörrarna till Stockholms första innovationshus - Epicenter.
• Epicenter har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result AB.
• Epicenter är en del av Urban Escape Stockholm.
• Besöksadress: Malmskillnadsgatan 32.
• Yta: cirka 5000 m2.
• Innehåll: Lounge, konferensrum, co-working ytor, studios för projektgrupper, innovationslabb, utställningslokaler, eventytor, café i kombination med moderna flexibla kontor.
• Affärsmodell: Medlemskapsbaserad.
• Öppet för medlemmar från och med januari 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige