Image

Enhälligt ja till försäljningen av Täby Galopp

Transaktioner De 35 ledamöterna i Svensk Galopps fullmäktigeförsamling har sagt enhälligt ja till att sälja Täby Galopps mark, fastigheten Hästen 1, till JM och Skanska Nya Hem. Värdet på affären beräknas till totalt två miljarder kronor.
Publicerad den 23 Maj 2011
Täby Galopp. Täby Galopp.

Under förutsättning att köparna JM och Skanska Nya Hems beslutande organ också säger ja, är försäljningen ett faktum. Det beräknas ske inom den allra närmaste tiden.

– Detta är det största beslutet vår sport någonsin tagit. Nu har vi skapat nya och oanade möjligheter för galoppsportens vidareutveckling. Inte minst skall vi bygga och flytta till en ny bana. Exakt vart det bär vägen vet vi inte riktigt ännu, men snart…, säger Svensk Galopps vd Gunnar Werner.

På området planerar JM och Skanska att bygga bland annat cirka 4 000 bostäder.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige