Image
Jonas Obert, affärsutvecklare GoCo, Douglas Haeger-Carlén, ansvarig projektledare GoCo Active, Daniel Almgren, vd Medley och Marie Uddenmyr, ansvarig för GoCo Health Innovation City lanserar ny satsning för preventiv hälsa i GoCo Active.
Jonas Obert, affärsutvecklare GoCo, Douglas Haeger-Carlén, ansvarig projektledare GoCo Active, Daniel Almgren, vd Medley och Marie Uddenmyr, ansvarig för GoCo Health Innovation City lanserar ny satsning för preventiv hälsa i GoCo Active. Bild: GoCo Health Innovation City

Elitträningscenter flyttar in GoCo Health

Uthyrning Nu är det klart att Medley – Sveriges största aktör för drift av bad och träningsanläggningar – storsatsar i GoCo Health Innovation City med en etablering på 3000 kvadratmeter i kommande GoCo Active.
Publicerad den 9 Mars 2023

Den moderna anläggningen skapas för att kunna möta elit som allmänhet på ett helt nytt sätt med bland annat två bassänger, en multiarena för sport samt ett elitträningscenter på 400 kvadratmeter.

GoCo Health Innovation City har på kort tid utvecklats till en plattform där akademi, privata och publika verksamheter samverkar för att tillsammans accelerera utvecklingen inom svensk hälsoinnovation. Nu tar forskningsklustret nästa steg med hälsosatsningen GoCo Active – projektet som ska förbättra folkhälsan genom att skapa bryggor mellan elit-, allmänidrott och den senaste forskningen inom idrottsmedicin och mental hälsa.

– Vi utvecklar nu morgondagens preventiva hälsa genom att tillgängliggöra internationellt ledande forskning inom idrottsmedicin och folkhälsa. För att lyckas är det lika viktigt att vi skapar spets för elitkompetens som bredd för allmänhet. Vi tilltalas av Medleys professionella och beprövade metodik för att få fler i rörelse och tillsammans med vd Daniel Almgrens bakgrund inom elitidrott med bland annat fyra SM-guld i tiokamp blir de en perfekt partner för satsningen, säger Douglas Haeger-Carlén, ansvarig projektledare för GoCo Active.

– Vår metod har utvecklats över tid för att få fler att skapa långsiktiga och hälsosamma vanor och idag har vi över tre miljoner besökare till våra anläggningar årligen. Tillsammans med life science-branschen, akademin och forskningen tar vi nu krafttag för att förbättra folkhälsan i och med förverkligandet av GoCo Active. Det blir en otroligt inspirerande miljö i sin arkitektur och sin öppna utformning där det kommer hända massor i huset för alla – oavsett ålder och hälsostatus, säger Daniel Almgren, vd på Medley.

Satsningen har sedan tidigare med sig aktörer som Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademin och Chalmers tekniska högskola samt ett stort engagemang och stöd från hockeystjärnan Henrik Lundqvist. Den karaktäristiska byggnaden är ritad av världsledande Shop Architects och kommer fungera som stadsdelens nav och nya entré när området växer vidare i nästa fas.

– Genom att tillgängliggöra ledande forskning för en större publik är ambitionen att fler ska få tillgång till bättre hjälp, stöd och resurser om det så handlar om prevention, prestation eller rehab. Den akademiska verksamheten ser därför stora gränsöverskridande samverkans- och utvecklingsmöjligheter med satsningen, säger Agneta Holmäng, dekan Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

GoCo Active planeras att byggstartas i slutet av 2023 med en förhoppning om första inflytt efter sommaren 2025. Medley tecknar avtal för cirka 30 procent av fastighetens yta och nu pågår dialog med flera parter för att hitta rätt hyresgästmix som tillsammans bidrar till skapandet av ett center i världsklass genom nya gränsöverskridande samarbeten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige