Image
Johan Brodin.
Johan Brodin. Bild: Ebab Fastighetsutveckling

Ebab Fastighetsutveckling får ny vd

Bolag Från och med den 1 januari 2024 kommer Johan Brodin, partner på Ebab, att axla rollen som vd för Ebab Fastighetsutveckling.
Publicerad den 19 December 2023

Johan Brodin har en examen från KTH inom Väg och Vatten, har studerat fastighetsekonomi och juridik och har varit en del av Ebab-koncernens utveckling sedan 2006.

– Jag är mycket stolt och hedrad över att få förtroendet att ta över efter Göran Westberg. Det är med stor respekt jag antar rollen, särskilt medveten om de ekonomiska svängningarna och försiktigheten på marknaden. Samtidigt ser jag det som det perfekta ögonblicket att driva fram nya utvecklingsprojekt för att vara redo när marknaden stabiliseras. Utmaningar är ofta en grogrund för nya och hållbara idéer, säger Johan Brodin.

– Vi kommer att arbeta hårt för att integrera gröna teknologier och initiativ som inte bara gynnar vår verksamhet utan också stöder samhällen och miljön där vi är verksamma. Genom systematisk analys av en fastighet kan vi föreslå energieffektiviseringar och optimering av tekniska system. En annan aktuell aspekt är de förändringar som diskuteras inom EU som kommer att ha en betydande påverkan på fastighetsbranschen och den finansiella marknaden.

– Johans öppna och samarbetsinriktade sätt gör honom till en uppskattad lagspelare, och hans flexibilitet har visat sig vara en nyckelkomponent i att övervinna utmaningar och bygga framgångsrika team. Jag vill även tacka Göran Westberg för ett engagerat och förtjänstfullt arbete med att utveckla samt öka lönsamheten i bolaget under sina år som vd. Göran har under de senaste åren lett Ebab Fastighetsutveckling med stor framgång. Vi är glada över att han fortsätter att engagera sig som fastighetsutvecklare när han lämnar över vd-rollen, säger Kaarel Lehiste, koncernchef för Ebab.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige