Image
Kestutis Sasnauskas.
Kestutis Sasnauskas. Bild: Eastnine

Eastnine lanserar ny affärsplan

Bolag Eastnines styrelse har antagit en ny affärsplan. Prioriterade marknader i form av Polen och Baltikum samt övergripande mål om attraktiv totalavkastning till aktieägarna kvarstår. Eastnine har som ambition att växa fastighetsportföljen, förutsatt att tillväxten bidrar till ökad lönsamhet. Fokus kommer att ligga på enbart kontorsfastigheter.
Publicerad den 6 December 2023

Styrelsens beslut om att anta en ny affärsplan ska ses mot bakgrund av att den tidigare affärsplanen löpte fram till slutet av 2023. Merparten av målen i den tidigare affärsplanen kommer att vara uppfyllda vid årets slut, men ej målet om en fastighetsportfölj på 700 miljoner euro. Efter försäljningen av innehavet i MFG i augusti i år är dock portföljvolymen möjlig att uppnå.

– Vår avsikt är att förvalta vår nuvarande förvärvskapacitet på bästa möjliga sätt genom att optimera förvärv både vad gäller specifik fastighet och tidpunkt. Vi kan konstatera att det finns flera riktigt intressanta investeringsalternativ i nuvarande marknad, säger Kestutis Sasnauskas, Eastnines vd.

Sammanfattning av ny affärsplan

Vision: Eastnine ska skapa och tillhandahålla de bästa mötesplatserna där idéer kan flöda, människor mötas och framgångsrik affärsverksamhet utvecklas (oförändrat).

Affärsidé: Eastnine ska vara den ledande, långsiktiga leverantören av moderna och hållbara kontorslokaler i förstklassiga lägen på utvalda marknader i Baltikum och Polen (tidigare även logistiklokaler).

Övergripande mål: Att skapa en hållbar, attraktiv totalavkastning på aktieägarnas investering (oförändrat).

Tillväxtmål: Eastnines långsiktiga ambition är att växa fastighetsportföljen i syfte att öka lönsamheten (tidigare 700 MEUR vid slutet av 2023).

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige