Image
Doxas vd Victor Persson.
Doxas vd Victor Persson. Bild: Serneke/Doxa

Doxa har preliminärt nått över 90 procent av Sernekes aktier

Transaktioner I sitt bud på Serneke har Doxa, baserat på en preliminär sammanställning, erhållit accepter från aktieägare med ett sammanlagt innehav motsvarande 90,8 procent av det totala antalet aktier i Serneke. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 5 Juni 2023

Den 25 april 2023 offentliggjorde Doxa Erbjudandet till aktieägarna i Serneke. Erbjudandet är bland annat villkorat av att Erbjudandet accepteras i sådan utsträckning att Doxa blir ägare till motsvarande mer än 90 procent av samtliga utestående B-aktier i Serneke.

Doxa offentliggjorde den 11 maj en erbjudandehandling och prospekt avseende Erbjudandet som den 25 maj kompletterades med en tilläggshandling med anledning av att Serneke samma dag offentliggjort bolagets delårsrapport för första kvartalet. Acceptperioden i Erbjudandet inleddes den 12 maj och har därefter löpt fram till och med den 2 juni.

Vid en preliminär sammanställning av antalet accepter i Erbjudandet per dagens datum har aktieägare med ett sammanlagt aktieinnehav motsvarande cirka 90,8 procent av det totala antalet utestående B-aktier och röster i Serneke accepterat Erbjudandet. Den slutliga sammanräkningen av antalet B-aktier som har lämnats in i Erbjudandet pågår fortfarande. Styrelsen i Doxa återkommer med mer information när den slutliga sammanräkningen av antalet accepter i Erbjudandet är klar, vilket beräknas ske idag den 5 juni.

Swedbank AB är finansiell rådgivare till Doxa i samband med Erbjudandet och Fredersen Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Doxa i samband med Erbjudandet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige