Image
Hästen 21 i Stockholm.
Hästen 21 i Stockholm. Bild: Schmidt Hammer Lassen

DLA Piper flyttar till Hästen 21

Uthyrning Som ett led i sin tillväxtstrategi kommer DLA Piper att flytta in på de två översta våningarna på en yta om 4 400 kvadratmeter i Pembrokes nybyggnadsprojekt Hästen 21 i centrala Stockholm.
Publicerad den 27 Maj 2024

Med ett strategiskt läge i hjärtat av city, i korsningen av Regeringsgatan och Mäster Samuelsgatan, sätter fastigheten en ny standard för hållbarhet och design över tid. Fastigheten är designad av Schmidt Hammer Lassen och är flexibelt utformad för att möta dagens men också framtida förändrade behov. Fastigheten kommer att innehålla kontor, bostäder och butiker och beräknas stå klar i slutet av 2026. Målet är en LEED Platinum v4 certifiering, den högsta miljöcertifieringen som finns idag. Med signeringen är nu alla sju kontorsvåningsplan i den nya fastigheten uthyrda.
– Intresset för kontorslokalerna har varit mycket stort. Den höga kvalitet som fastigheten erbjuder är ovanlig på den svenska marknaden liksom servicen och utbudet i fastigheten, som bland annat omfattar en 2 000 kvadratmeter stor takterrass med vy över Stockholm. Jag är glad över att konstatera att det även på en utmanande marknad finns aktörer som är beredda att satsa långsiktigt på högkvalitativa och hållbarhetsdesignade lokaler i city. Vi har haft en mycket bra dialog sedan start och vi ser fram emot att påbörja resan tillsammans och bygga deras framtida Sverigekontor, säger Kristin Willerström, Nordenchef på Pembroke.

DLA Piper har cirka 250 medarbetare i Sverige som idag har sitt kontor på Sveavägen 4. Hela verksamheten kommer att flytta till Pembrokes nya fastighet sommaren 2027.
– De senaste åren har vi haft en fantastisk tillväxt och vår ambition är att fortsätta växa. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och utmana oss själva, en naturlig del i detta är att skapa den bästa möjliga arbetsmiljön för våra medarbetare. Vår verksamhet kräver både öppna och slutna ytor och det är viktigt med ett kontor som erbjuder flexibilitet. När den här möjligheten dök upp blev det ett självklart val utifrån vår strategi, framtida behov och hållbarhetsförväntningar. Pembroke har varit lyhörda för våra behov och det känns fantastiskt att tillsammans få möjlighet att forma ett kontor i världsklass, säger Magnus Oskarsson, Country Managing Partner hos DLA Piper i Sverige

Avanti har arbetat tillsammans med Pembroke i uthyrningen och Tenant & Partner har varit rådgivare till DLA Piper.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige