Image

DHL lämnar Ekeby och etablerar sig i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur DHL köper ett markområde för etablering av ett nytt lager med distribution i Eskilstuna logistikpark. Samtidigt lämnar DHL en fastighet i Ekeby där kommunen bygger den nya återvinningscentralen med kretsloppspark.
Publicerad den 15 Maj 2013

Eskilstuna kommun och DHL har tecknat en avsiktsförklaring som innebär att DHL överlåter en del av sin fastighet i Ekeby till kommunen. Fastigheten är på 60 000 kvadratmeter och kommunens avsikt är att bygga den nya kretsloppsparken i området.

- Det är verkligen roligt att vi får en sådan anläggning som en del i kommunens arbete med att spara resurser genom ökat återbruk, säger Birgitta Eriksson (mp), ordförande i Kommunfastighet.

Samtidigt överlåter kommunen ett markområde i logistikparkens södra del till DHL för etablering av ett nytt lager med distribution. Markområdet som DHL köper ligger i den södra delen av logistikparken. Området är på cirka 10 hektar och har anslutning mot viktiga trafikleder, både väg (E 20) och järnväg (Svealandsbanan).

- Det är mycket glädjande att DHL väljer Eskilstuna för sin nya anläggning i Mälardalen. Det visar att vår satsning på Eskilstuna Logistikpark börjar ge frukt och vi arbetar fortsatt vidare med att färdigställa området för ytterlige etableringar. Det var inte många veckor sedan A-förpackning invigde sin nya anläggning i Eskilstuna Logistikpark och fler knackar på dörren säger Mikael Jonsson, näringslivsutvecklare i Eskilstuna kommun.

DHL har valt Eskilstuna bland annat för att logistikparken erbjuder en kombination av tre trafikslag.

- Genom etableringen i Eskilstuna stärker DHL sina marknadsandelar genom att kunna erbjuda ett logistiskt nav för Mälardalen och Storstockholm. Vi fastnade särskilt för möjligheten att kunna kombinera järnväg, vägtrafik och flyg, säger Benoit Dumond, Managing Director Nordics, DHL Supply Chain.

DHL:s etablering i Eskilstuna kan på sikt komma att innebära upp till 200 nya arbetstillfällen till Eskilstuna.

- DHL:s etablering är oerhört viktig för Eskilstunas arbetsmarknad. Förutom att det genererar många nya jobb är det dessutom arbetstillfällen som matchar den tillgång på arbetskraft som finns i kommunen, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige