Image

Dagon köper större delen av Campus Härnösand

TRANSAKTIONER Dagon köper större delen av Campus Härnösand av Akademiska Hus Norr för 135 miljoner kronor. Fastighetsbeståndet omfattar en lokalyta på 31 000 kvadratmeter med hyresintäkter på runt 20 miljoner kronor per år.
Publicerad den 11 April 2008

Hela Campusområdet har en sammanlagd markareal på 72 000 kvadratmeter, och en lokalarea på 38 000 kvadratmeter.

Den genomsnittliga avtalslängden är 4,4 år. Vakansen uppgår till 26 procent vilket ger en potential att utveckla området.

- Campus Härnösand är ett spännande område som har en stor potential framförallt ur ett förädlingsperspektiv, vilket är en av våra styrkor. Då vi redan är etablerade i Härnösand kompletterar förvärvet vårt befintliga bestånd mycket väl samt att vi uppnår stora synergieffekter inom vår förvaltning, säger Roger Stjernborg Eriksson, vd på Dagon.

De största hyresgästerna är Mittuniversitetet och Härnösands kommun.
Akademiska Hus behåller i princip bara Sambiblioteket på Campus Härnösand, men bolaget har för avsikt att sälja också det.

- Med anledning av att Mittuniversitetet har minskat sitt lokalbehov i Härnösand, känns försäljningen som ett naturligt steg. Vårt huvudfokus ligger på universitet, högskolor och verksamhet i nära anknytning, vilket har gjort det svårt för oss att hyra ut våra vakanta lokaler. Nu kan vi lägga större kraft på vår kärnverksamhet i Umeå, Luleå och Sundsvall, säger Matias Lindberg, regiondirektör på Akademiska Hus Norr AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige