Image

Concent utvecklar 100 nya skärgårdsbostäder i Österåker

Bygg/Arkitektur Stockholm: Concent utvecklar 100 nya bostäder med skärgårdskaraktär nära Åkersberga i Österåkers kommun. Byggstarten är beräknad till början av 2017 och Concent räknar med att inflyttning av första etappen ska kunna ske under vintern 2017/2018.
Publicerad den 17 Augusti 2015
Sara Johansson. Bild: Concent.
Sara Johansson.

Som tidigare meddelats uppgår de förvärvade byggrätterna till 28 540 kvadratmeter och inbegriper i ett första skede 96 bostäder. Detaljplanen medger att se över detta och fler bostäder kan tillkomma. Självfallet med hänsyn för topografi och boendekvalitet.

– Byggnationen kommer att spegla i Österåkers skärgårdskaraktär, men vi vill även ge området en samtida stil som kompletterar Åkersbergas årsringar. Planlösningarna kommer att bli effektiva, flexibla och är efterlängtade av dagens moderna familjer, säger Sara Johansson, fastighetsutvecklingschef på Concent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige