Image
Katja Bolander.
Katja Bolander. Bild: Citycon

Citycon värvar ny centrumchef från Ica Fastigheter

Karriär Citycon har anställt Katja Bolander som centrumchef för Kista Galleria.
Publicerad den 25 Maj 2021

Katja kommer närmast från ICA Fastigheter och har tidigare arbetat på ett flertal köpcentrum i och kring Stockholm. Nu ska hon utveckla visionen om vad Kista Galleria ska vara tio år framåt – och sedan förverkliga den.

Kista Galleria är Stockholms största lokala centrum, en plats dit människor åker till för att jobba, göra ärenden, shoppa och umgås – och lokalmarknaden växer i takt med kommunen när nya bostäder och ny kommunaltrafik anläggs. Gallerian ligger mitt i det nya Kista som växer fram.

– Kista Galleria är en härlig plats med mycket liv och rörelse, ett myller av människor – både kontorsarbetare och boende – från hela världen. Det gör vår galleria intressant och spännande. Det lockar också butiker och restauranger av väldigt skilda slag i en mix som du inte hittar någon annanstans. Det ska jag fortsätta utveckla tillsammans med mitt erfarna och engagerade team, säger Katja Bolander.

Katja har mer än 20 års erfarenhet av marknadsföring, kommunikation och förändringsledning. Senast var hon kommunikations- och hållbarhetschef på ICA Fastigheter och innan det arbetade hon inom bygg och entreprenad. Tidigare i sin karriär har hon också verkat i olika roller på köpcentrum som Fältöversten, Nacka Forum, Skärholmens centrum, Ringen och Västermalmsgallerian. Nu är hon tillbaka i branschen som centrumchef för Kista Galleria sedan den 1 mars.

– Jag kommer in i en väldigt spännande tid. Ett normalt år har Kista Galleria 18 miljoner besökare till våra 180 butiker och serviceställen, men nu befinner vi oss fortfarande i en pandemi och ingen vet exakt hur det kommer att se ut efteråt. Det vi vet är att vi behöver fortsätta utvecklas både för att möta konkurrensen från andra aktörer och från online, och för att nå högt satta hållbarhetsmål. Det ska vi göra tillsammans våra hyresgäster och staden, säger Katja Bolander.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige