Image
Anders Liljenstolpe, ny vd för CBRE:s Advisory Business i Sverige.
Anders Liljenstolpe, ny vd för CBRE:s Advisory Business i Sverige. Bild: Istock/CBRE

CBRE Sverige rekryterar ny vd

Bolag Anders Liljenstolpe ansluter till CBRE för att leda deras Advisory Business från och med 3 oktober. Anders Liljenstolpe är en erfaren ledare inom fastighetsbranschen, med lång erfarenhet av rådgivning till hyresvärdar, hyresgäster och investerare.
Publicerad den 27 September 2022

Colin Waddell, vd för CBRE Norden kommenterar:
– Jag är glad att Anders kommer till CBRE för att leda vår Advisory Business i Sverige. Det finns en betydande potential att ytterligare stärka och förbättra vår kapacitet för kunder i Sverige och över hela Norden och Anders är idealiskt positionerad för att leda denna tillväxt.

Anders Liljenstolpe kommer närmast från en roll som vd på JLL, Ryssland & CIS, och tidigare som Senior Vice President, Country Director Ryssland på SRV, ett finskt byggföretag, och som General Manager på IKEA i Ryssland. Han har nu flyttat tillbaka till sin hemstad Stockholm och ser fram emot att ta med sin erfarenhet till den svenska marknaden och CBRE.
– Jag är väldigt glad över att ansluta till CBRE och njuter av möjligheten att leda den svenska verksamheten. Jag ser fram emot att arbeta med kunder och kollegor. Jag kommer att arbeta nära våra team för att säkerställa att vi levererar exemplariska tjänster till våra inhemska, regionala och internationella kunder.

Patrik Kallenvret, vd för Capital Markets, kommer att övergå till att fokusera på sin roll som Head of Capital Markets, Norden & Sverige, efter att ha säkerställt en smidig överlämning till Anders Liljenstolpe. Pernilla Tallqvist, COO, fortsätter i sin roll i nära samarbete med Anders Liljenstolpe.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige