Image
Catena uppför en ny terminal i Sundsvall.
Catena uppför en ny terminal i Sundsvall. Bild: Catena

Catena uppför en ny terminal i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Catena bygger en ny kylterminal i Sundsvall om 5 012 kvadratmeter med en total investering om 120 miljoner kronor. Ett tioårigt hyresavtal är tecknat med Kyl & Frysexpressen.
Publicerad den 26 Juni 2023

Den nya terminalen blir 5 012 kvadratmeter stor och kommer hantera kyl och frysvaror med möjlighet till expansion om 500 kvadratmeter. Terminalen uppförs på fastigheten Klökan 1:25 med en tomtyta om drygt 17 500 kvadratmeter. Fastigheten ligger i nära anslutning till Catenas övriga fastigheter i regionen. Catena har tecknat ett tioårigt hyresavtal med logistikbolaget Kyl & Frysexpressen Nord AB för samtliga ytor i den nya terminalen.

Terminalen kommer certifieras enligt BREEAM Very Good och utrustas med solceller på taket. Vidare kommer en biodiversitetsutredning genomföras för att maximera grönytorna på fastigheten.

– Catena ser stora möjligheter i Norrland med sin expansiva gröna industri som växer kraftigt i regionen. Den logistiska infrastrukturen i regionen behöver expanderas och här kan Catena bistå som partner till våra kunder. Vi är glada att kunna bistå Kyl- & Frysexpressen i deras expansion i Sundsvall med en ny och modern kylterminal, säger Tobias Karlsson, Regionchef Stockholm, Catena.

– Vi väljer att investera i Sundsvall då vi ser stora möjligheter i regionen. Våra befintliga kunduppdrag ökar och nya kunder tillkommer vilket gör att vi börjar växa ur vår befintliga terminal. Förutom att den nya terminalen blir större och mer modern, kommer den att innehålla både kyl- och fryslager. Det innebär att Sundsvall blir en lagringspunkt även för frysvaror framöver. Med denna satsning framtidssäkrar vi hantering och distribution av kylda och frysta varor till våra kunder i Medelpad och Hälsingland, säger Jon Widell, koncernchef för Kyl- och Frysexpressen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige