Image

Catena närmar sig detaljplaneutställning

Bolag Catena räknar med att detaljplaneförslaget för bolagets enda kvarvarande projekt Stora Frösunda är klart för utställning före nyår.
Publicerad den 27 Oktober 2011
Andreas Philipsson. Bild: Catena. Bild: TAM
Andreas Philipsson. Bild: Catena.

Rörelseresultatet för Catenas kvarvarande verksamhet landade på 50,7 miljoner kronor (53,1), med hyresintäkter om 6,7 miljoner kronor (6,9) och värdeförändringar på fastigheter om 47,2 miljoner kronor (50,0).

- Vi befinner oss i ett osäkert konjunkturläge med skuldoro i Europa medan hushållen i Sverige har dragit ned på sin konsumtion. För egen del är jag dock optimistisk då vårt projekt Stora Frösunda är en långsiktig satsning. Vi har en idealisk situation med en flexibel plan vilket innebär att andelen bostäder respektive kontor kan justeras beroende på efterfrågebilden. Med stabila kassaflöden har vi möjlighet att successivt planera in byggstarterna vartefter vi säkrat nya hyresgäster, säger vd Andreas Philipsson.

- Vi har under det tredje kvartalet kommit en bra bit på väg i arbetet med detaljplanen för vår projektfastighet i Stora Frösunda i Haga Norra, Solna. I samband med detaljplanesamrådet löste vi många frågor och nästa steg är en beredning i Solna Stad inför utställning av detaljplanen. Därmed bör vi kunna ställa ut detaljplaneförslaget före årsskiftet.

- De fortsatta framstegen med detaljplanearbetet samt att vi börjar närma oss ett slutgiltigt godkännande av detaljplanen, har bidragit till den positiva värdeförändringen av fastigheten under kvartalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige