Image

Catena: Försenat men optimistiskt

Bolag Processen för Catenas projektfastighet Haga Norra i Solna har tagit längre tid än man ursprungligen hade räknat med. Nu är dock detaljplanen i princip färdig och Catenas vd Andreas Philipson ser positivt på 2012. Detta enligt bolagets bokslutskommuniké.
Publicerad den 24 Februari 2012

Rörelseresultatet för den kvarvarande verksamheten uppgick till 94,5 miljoner kronor under 2011(137,6). Resultatet efter skatt landade på 129,6 miljoner kronor (348,6), inklusive avvecklade verksamheter.

- Under fjärde kvartalet var arbetet fortsatt fokuserat på detaljplaneutvecklingen för vår projektfastighet Haga Norra i Solna. Vi har kommit ytterligare steg på vägen men processen har tagit lite längre tid än vi ursprungligen räknade med. Den förslagna detaljplanen är i princip färdig och endast frågor om exploateringskostnader för vissa gemensamma ytor återstår i vår dialog med kommunen, säger vd Andreas Philipson.

- Parallellt med detaljplanen har uthyrningsarbetet påbörjats. Vi märker den höga attraktionskraften i att lokalisera sitt kontor till Haga Norra med närheten till E4:an och vidare till Arlanda, alternativt city. Med alla stora byggprojekt som Arenastaden, Nya Karolinska och Hagastaden som växer fram i närområdet tycker vi att Stora Frösunda står i centrum för det som är det nya, spännande Storstockholm.

- Resultatet före skatt fjärde kvartalet uppgick till 10 miljoner kronor medan det för helåret landade på 91 miljoner kronor. Den löpande verksamheten och resultatet utvecklas planenligt. Existerande hyresgäster ger stabila kassaflöden som tryggar fortsatt finansiering av projektarbetet.

- Sammantaget gör detta att jag ser optimistiskt på Catenas utvecklingsmöjligheter för 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige