Image

Catella stärker verksamheten med internationell rekrytering

Bolag Josef Mehkri har rekryterats som ny senior kundansvarig till Catellas fondförvaltning. Han kommer närmast från Bank of America Merrill Lynch i London, där han var Director inom Equities. Försäljningsteamet på Catellas fondförvaltning förstärks även av en internrekrytering av Carl Berg från Catella Bank.
Publicerad den 3 Januari 2017

– Vi är glada och stolta över att kunna annonsera Josef Mehkri som ny senior kundansvarig på Catellas fondförvaltning. Josef kommer med sin breda bakgrund från såväl svenska som internationella storbanker komplettera det befintliga teamet på ett mycket bra sätt. Dessutom har vi rekryterat Carl Berg till försäljningsteamet. Carl jobbade tidigare med portföljförvaltning och rådgivning på Catella Bank. Därmed kan vi inleda 2017 med ett riktigt starkt team inom vår fondförvaltning, säger Erik Kjellgren, ansvarig för den svenska fondverksamheten.

Josef Mehkri kommer närmast från Bank of America Merrill Lynch, London, där han jobbat som Director inom Equities. Dessförinnan arbetade Josef Mehkri under sex år på SEB som ansvarig för det institutionella segmentet inom Asset Sales samt som kundansvarig mot hedgefonder och finansiella organisationer. Josef har dessutom arbetat såväl i Sverige som utomlands för bland annat Natixis, Svenska Handelsbanken och Lehman Brothers inom derivat och corporate finance.

Carl Berg har arbetat med rådgivning och diskretionär portföljförvaltning på Catella Bank sedan 2012 och ingick även i bankens investeringskommitté. Dessförinnan arbetade han fyra år som aktiemäklare och rådgivare i placeringsteamet på Skandia.

Carl Berg tillträdde sin tjänst den 1 november 2016 och Josef Mehkri tillträdde sin tjänst den 2 januari 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige