Image
Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad.
Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad. Bild: Besqab

Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad

Bolag Carola Lavén har utsetts till ny vd för Ikano Bostad. Hon tillträder sin nya roll under hösten 2024 och efterträder då Robert Jaaniste som planerar att gå i pension efter 15 år på vd-posten.
Publicerad den 16 April 2024

Carola Lavén kommer närmast från rollen som vd för Besqab, en roll som hon lämnade i samband med sammanslagningen med Aros Bostad som nyligen gick igenom. Tidigare har hon bland annat varit affärsområdeschef fastighetsutveckling på NCC under sex år och har arbetat tio år som affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg.
– Carola har bred erfarenhet av projektutveckling och portföljförvaltning och en ledarstil som passar väl in i vår företagskultur. Vi ser stora möjligheter framåt för Ikano Bostad och jag tror att Carola tillsammans med teamet på Ikano Bostad har det som krävs för verksamheten ska utvecklas och växa, säger Lars Thorsén, vd för Ikano Group.
– Jag ser fram emot att ta mig an rollen som vd på Ikano Bostad. Jag drivs av att arbeta med fastigheter och bostadsutveckling som har en viktig inverkan på samhället. Att arbeta för ett företag med långsiktigt perspektiv och en vilja att utveckla en hållbar och konkurrenskraftig verksamhet känns motiverande. Men jag lockas också av att arbeta i en internationell företagsgrupp med en mångsidig kompetens. Ikanos företagskultur och kärnvärden ligger väldigt nära mina egna, säger Carola Lavén.
– Vi hälsar Carola varmt välkommen till Ikano och vill även tacka Robert för hans fantastiska prestationer under åren. Roberts bidrag har haft stor betydelse för Ikano Bostads tillväxt och vi är glada över att ha Carola med oss för att fortsätta resan mot att skapa prisvärda och hållbara bostäder för de många människorna, avslutar Lars Thorsén.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige