Image

Bygg-Göta köper ÅF-huset i Göteborg för 650 miljoner kronor

Transaktioner Bygg-Göta Fastigheter förvärvar kontorsfastigheten ÅF-Huset i Göteborg för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 650 miljoner kronor från Paretobolaget GBG Office 1 AB.
Publicerad den 22 Augusti 2018
ÅF-huset i Göteborg. Bild: Bygg-Göta
ÅF-huset i Göteborg.

Den fullt uthyrda kontorsfastigheten är belägen i anslutning till E6/E20 i Kallebäck och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter med ÅF som största hyresgäst. Byggnaden, vilken färdigställdes 2014, är miljöcertifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED och har det högsta betyget Platinum.

Överlåtelsen sker genom förvärv av samtliga aktier i GBG Office 1 AB, ett av Pareto bildat och förvaltat bolag. Tillträde kommer att ske i början på september.
– Fastigheten ligger strategiskt helt rätt för oss. Området runt Kallebäck är ett utvecklings-område där man räknar med 5 000-10 000 nya invånare inom en femårsperiod och det känns väldigt bra att få vara en del av den utvecklingen, säger Ronny Persson vd på Bygg-Göta.

– Vi är nöjda över att ha genomfört en bra affär för våra investerare och är övertygade om att Bygg-Göta med sin starka lokala närvaro och erfarenhet av liknande fastigheter kommer att bli en fortsatt bra hyresvärd, säger Joachim Carlsson VD för GBG Office 1 AB.

Panreal har initierat affären och agerat köprådgivare i processen. Roschier var legal rådgivare åt GBG Office 1 AB.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige