Image

Bud på Tribona förkastas av styrelsen

Bolag En maktkamp håller på att blossa upp inom Tribona. Bolaget kallar inom kort till en extra bolagsstämma efter att en grupp aktieägare vill utöka styrelsen med två personer. Samtidigt meddelar styrelsen att ett bud på samtliga bolagets aktier har kommit in. Styrelsen rekommenderar dock aktieägarna att inte acceptera förslaget.
Publicerad den 9 September 2015

Bakom begäran om en extra bolagsstämma står Carve Capital AB, Nordea Fonder, Skagen Vekst Verdipapirfond och Staffan Malmer, som tillsammans representerar drygt 20 procent av aktiekapitalet.

De vill utöka styrelsen med två ledamöter i syfte att ytterligare stärka styrelsen. Vidare kommer förändringar i styrelsearvoderingen att föreslås.

Aktieägarna har för avsikt att återkomma med förslag på ny styrelse före den extra bolagsstämman, men de har redan gått ut med att en av de föreslagna ledamöterna kommer att vara finansmannen Mikael Nachemson.

Styrelsen meddelar att bolaget har fått ett preliminärt och villkorat icke-bindande förslag avseende ett möjligt bud på bolagets samtliga utestående aktier. Baserat på de indikerade budvillkoren är styrelsens preliminära ställningstagande att rekommendera aktieägarna att inte acceptera budet. Detta ställningstagande understöds också av de råd som har inhämtats från finansiella rådgivare anlitade av bolaget.

Tribona vill understryka att det inte finns några som helst garantier för att ett eventuellt offentligt erbjudande kommer att lämnas, eller till vilka villkor det i så fall skulle ske.

Klövern är, med nästan 30 procent, största aktieägare i Tribona.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige