Image

Bryngelson lämnar Tengbom – ersättare klar

Karriär Håkan Bryngelson lämnar uppdraget som ordförande i Tengbom. Han ersätts av Magnus Sjöqvist.
Publicerad den 25 Juni 2014
Håkan Bryngelson. Bild: Tengbom
Håkan Bryngelson. Magnus Sjöqvist. Bild: Tengbom
Magnus Sjöqvist. Anna-Karin Celsing. Bild: Tengbom
Anna-Karin Celsing. Örjan Wikforss. Bild: Tengbom
Örjan Wikforss.

Magnus Sjöqvist har lång erfarenhet av att utveckla professionella tjänsteföretag. Han har en bakgrund som Partner och vd för Accenture och är styrelseordförande för KGH Customs och GS1 Sweden. Vidare har Magnus Sjöqvist erfarenhet av politiskt arbete och sitter i Nacka kommuns Miljö- och stadsbyggnadsnämnd samt kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott.

Även Kia Orback Pettersson lämnar styrelsen.

Två nya ledamöter till styrelsen väljs in; Örjan Wikforss och Anna-Karin Celsing.

Örjan Wikforss är arkitekt och professor emeritus i projektkommunikation KTH, Institutionen för fastigheter och byggande. Han har haft ledande befattningar inom FFNS Arkitekter, Sweco samt White Arkitekter. Örjan Wikforss är vice ordförande i Sveriges Arkitekter och ledamot av styrelsen för stiftelsen Svensk Industridesign, SVID.

Anna-Karin Celsing är civilekonom med en bakgrund som bland annat Informationschef. Idag bedriver Anna-Karin Celsing egen konsultverksamhet och har ett flertal styrelseuppdrag. Hon är bland annat styrelseordförande i SVT samt styrelsemedlem i bland annat Operan, Landshypotek Bank och O2 Vind AB.

- Tengbom har haft en stark tillväxt under många år men vi har lidit av växtvärk. Vi har vidtagit en rad interna åtgärder och rensat ut i våra böcker vilket belastar förra årets resultat. Nu har vi fullt fokus på att ta Tengbom till nästa nivå. Det är därför oerhört glädjande att vi nu förstärker styrelsen med Magnus Sjöqvist, Örjan Wikforss och Anna-Karin Celsing som alla är mycket erfarna personer vars kompetenser vi efterfrågat. Jag är övertygad om att de på ett mycket positivt sätt kommer att bidra till att ytterligare stärka och utveckla Tengbom, säger Mikael Ludvigson, valberedningens ordförande.

Omval har skett av Ragnar Söderberg, Mikael Ludvigson, Martin Rangfast och Tomas Boijsen. Styrelsen består även av de fackliga representanterna Sara Peny och Eva Sellergren.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige