Image
Brunswick och Pictet lanserar nytt bolag.
Brunswick och Pictet lanserar nytt bolag. Bild: Istock

Brunswick och Pictet startar danskt last mile-bolag

Bolag Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate lanserar Lindu Ejendomme. Det nya danska fastighetsbolaget grundas med en portfölj om tio separat förvärvade fastigheter och en tydlig strategi för framtida investeringar inom last mile-logistikfastigheter. Målet är att minst fördubbla portföljen i storlek.
Publicerad den 4 Oktober 2022

Det nyetablerade företaget, Lindu Ejendomme kommer aktivt att leta efter investeringsmöjligheter för last mile-logistik och lätt industri i Storköpenhamn och Jyllands bästa lägen. Lindu har redan byggt upp en portfölj bestående av tio fastigheter med en total uthyrningsbar area på cirka 58 000 kvadratmeter. Under de kommande åren förväntas plattformen växa genom fortsatta tilläggsförvärv samt strategiska plattformstillskott.

Storköpenhamn är en intressant marknad på grund av den höga efterfrågan på välpositionerade last mile-logistik- och lättindustrifastigheter i stadsnära lägen, där stark urbanisering och ombyggnad av industriområden till bostäder är tydliga trender. Strategin för ytterligare investeringar kommer att innefatta förvärv av fastigheter med utvecklingspotential och ompositionering av varje tillgång för att uppnå en högre miljöklassning är högt prioriterad.

Brunswick har funnits på den danska marknaden sedan 2020 med öppnandet av ett lokalt kontor och utnämningen av Jes Rovsing till landschef. I och med lanseringen av Lindu övergår Jes Rovsing till en extern strategisk rådgivande roll för Brunswick och Lindu. Under övergångsperioden kommer Lindu att få stöd av det bredare Brunswick-teamet i Stockholm, framför allt Anthony Romano och nyligen rekryterade Kasper Stagis Nielsen som anslöt sig till Brunswick-teamet i maj 2022, efter att ha arbetat på Newsec och Cushman & Wakefield | RÖD.
– Vi är glada över att kunna lansera ännu ett fastighetsbolag tillsammans med Pictet, denna gång på den mycket intressanta danska marknaden. Jag är särskilt stolt över Jes och teamets enorma insats för att hitta, screena och slutföra de framgångsrika transaktionerna som utgör fröportföljen för Lindu, samt etablera den lokala kapitalförvaltningsmodellen i Danmark. Jag ser fram emot att se Lindu utvecklas ytterligare med vårt fantastiska team på plats, säger Patrik Andersson, vd för Brunswick.
– Trots osäkerhet på marknaden har vi stark övertygelse om de underliggande fastighetsfundamenten i den danska logistiksektorn på sista milen. Vi är fortsatt engagerade i att utöka detta program till betydande skala med våra partners i Brunswick, säger Charlie Baigler, Head of Acquisitions for the Direct Real Estate programme på Pictet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige