Image
Huddinge sjukhus.
Huddinge sjukhus. Bild: Locums bildarkiv

Bravida energieffektiviserar Huddinge sjukhus

Bygg/Arkitektur Bravida har fått i uppdrag av Locum att utföra installationer inom ventilation, vs, el, automation och sprinkler på en del av Huddinge sjukhus till ett ordervärde av 142 miljoner kronor. Förbättrat inomhusklimat för vårdverksamheten samt minskad energianvändning är några av fördelarna som den tekniska upprustningen kommer att bidra till.
Publicerad den 10 Oktober 2023

Bravida utför installationerna i byggnad C2 på Huddinge sjukhus som innehåller labb- och specialistverksamhet för hela Region Stockholm där det ställs höga krav på bland annat ventilation och bibehållen driftsäkerhet.

– Vi är stolta över att vara med och bidra till att vårdverksamheten och patienter får ett förbättrat inomhusklimat, minska riskerna för driftavbrott och ohälsosamma föroreningar. Detta kommer även leda till minskad energianvändning i byggnaden vilket bidrar till att hjälpa Region Stockholm att nå sina energisparmål till 2030, kommenterar Michael Andersson, ansvarig för kalkyl och anbud för Bravida Plus Division Stockholm.

– Vi är mycket glada att samarbeta med Bravida i detta projekt. Med Bravida får vi en erfaren och kompetent leverantör till det komplexa projektet på Huddinge sjukhus och samtidigt bidra till en förbättrad inomhusmiljö för vårdverksamheten, säger Peter Fristedt, projektledare på Locum.

Projektet påbörjades i augusti 2023 och förväntas vara klart i mars 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige