Image

Bjuvsbostäder skjuter på nybyggen

BYGG Kommunala Bjuvsbostäder skjuter på planerade nybyggen. Anledningen är att det för närvarande är så dyrt att bygga att hyresnivåerna hade blivit alldeles för höga.
Publicerad den 31 Mars 2008

Bjuvsbostäder har tomtmark i Bjuvs tätort och skulle kunna bygga ett 30-tal nya bostäder. I nuläget väljer man att avvakta tills att man kan bygga nytt till en lägre kostnad än i dag, skriver Helsingborgs Dagblad.

- Bara ett fåtal vill ha en nybyggd lägenhet. Därför saknar vi underlag för att bygga nya bostäder. Hyran blir ungefär dubbelt så hög för nyproducerade lägenheter jämfört med dem som finns i vårt befintliga bostadsbestånd, säger Stefan Nilsson, vd för Bjuvsbostäder, till tidningen.

Bjuvsbostäder behöver renovera och bygga om sina fastigheter för drygt 100 miljoner kronor de kommande åren, varav 55 miljoner handlar om en eventuell nyproduktion 2009 till 2011.

- Det var meningen att vi skulle ta ett beslut om att sätta igång med vår femårsplan redan nu i april, men vid vårt senaste styrelsemöte beslutades att vi ska avvakta och först göra en mer omfattande riskanalys. Det handlar om stora belopp för ett litet bolag som vårt och vi klarar inte en felsatsning, säger Stefan Nilsson till tidningen.

Bjuvsbostäder hade ett vinstkrav på en halv miljon kronor för 2007. Slutresultatet blev drygt 1,1 miljoner kronor. Det kan jämföras med drygt 3,5 miljoner kronor 2006.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige