Cirkus färdigställdes 1892 och är än i dag Nordens största privatteater. Den nuvarande förvaltningen prognostiserar intäkterna för spelåret 2016/17 till 113 miljoner kronor, det mest inkomstbringande året i Cirkus historia.
Framtidsplanerna för Cirkus är omfattande. En rad ombyggnationer av anläggningen är att förvänta såsom ny restaurang- och barverksamhet, nya stolar, en exklusiv VIP-sektion och en bättre logistik överlag. En bredare inriktning på kommersiella partnerskap och medlemskap i kombination med en större satsning på konferenser och kongresser, främst i Skandiascenen, blir också ett viktigt steg att ytterligare profilera anläggningen ur ett kommersiellt perspektiv för organisationer och näringslivsidkare.
– Jag ser framför mig ett Cirkus som ett modernt, flexibelt och attraktivt teaterkomplex med ett brett musik- och underhållningsutbud av hög kvalitet. Ambitionen är att mina kräsna musikalkollegor ute i världen ska säga: ”Jag har hört att Cirkus i Stockholm är Skandinaviens bästa scen”, säger Björn Ulvaeus.
– Ambitionen med förvärvet är att ta en proaktiv roll som ledande utvecklare av innehållsrika och unika upplevelser i Stockholm. Jag ser med glädje fram emot att få driva den anrika anläggningen vidare tillsammans med Pop House Stockholm och Abba The Museum – helheten har förutsättningar att bli en av de mest spännande underhållningsdestination i världen, säger Johanna Mattsson, vd för Pop House Stockholm.
– Under snart 30 år har vi i olika konstellationer haft förmånen att kunna husera såväl svenska som internationella artister samt musikaler och andra spännande evenemang. Nu är det dags för Cirkus att få komma in i ett än mer mångfacetterat sammanhang, säger Thomas Johansson, som initierade köpet av Cirkus 1989.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.