Image

Besqab och Ersta diakoni bygger vårdboende i Nacka

Bygg/Arkitektur Ett vårdboende för äldre med hemkänsla och där de boende kan känna trygghet och trivsel. Det är ledorden för det nya äldreboendet i Nacka som Besqab föreslås uppföra och när det står klart, drivas av Ersta diakoni.
Publicerad den 9 December 2015

Äldreboendet kommer också att fungera som ett integrations-projekt i och med att ungdomar från Ersta Lukasgården, erbjuds praktikplats på boendet.

De båda aktörerna har tillsammans vunnit en markanvisningstävling om ett nytt äldreboende i Nacka i bostadsområdet Ältadalen i hörnet av Lovisedalsvägen och Storkällans väg. Boendet erbjuder 54 lägenheter för äldre med vårdbehov.

Till boendet knyts en trädgård med flera syften, en mer privat trädgård men också en mer publik där invånarna i Nacka inbjuds att skapa en inkluderande miljö och möten över generationsgränserna. Beräknad inflyttning första kvartalet 2018. Arkitekt har varit A-sidan Arkitekter.

- Vi är stolta att kunna möta Nackas ökade behov av boende för äldre. Äldreboendet i Ältadalen har planerats i nära dialog med Ersta diakoni, där våra respektive erfarenheter och kunskaper tagits tillvara, säger Bo Björfors, Chef Fastighetsutveckling på Besqab.

- Ersta diakoni har mer än 140 års erfarenhet av äldrevård. I Nacka vill vi med vår kunskap och beprövade erfarenheter skapa möjligheter för äldre människor till en positiv förändring och ett bättre liv, säger Ann-Sofie Wetterstrand, socialchef på Ersta diakoni.

Förslaget beslutades av kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott den 8 december. Slutgiltigt beslut kan fattas av Nacka kommunfullmäktige den 1 februari 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige