Image

Badhus blir hotell

BYGG NCC har fått i uppdrag att bygga om badhuset i Oskarshamn till hotell. Byggarbetet påbörjas inom kort och beräknas vara klart i oktober i år.
Publicerad den 20 Februari 2008

Utvändigt ska det gamla badhuset i centrala Oskarshamn se ut precis som det gör i dag. Invändigt däremot kommer mycket att förändras.

- Den del av huset där simhallen ligger har en takhöjd på åtta meter. Vi ska gjuta igen bassänglocket till ett par av bassängerna och bygga en andra våning med en öppen del i mitten, säger NCC:s platschef Roger Johansson.

Badhuskaraktären kommer att behållas. I en del av bassängen byggs en kombinerad bar och reception med glasgolv, så att besökare direkt kan se att det är ett före detta badhus de klivit in i.

Tremeterstrampolinen blir kvar och mosaiken på väggarna ska bevaras så långt det går. Förutom hotellrum, bar och reception byggs lokaler för mindre fester.

Byggarbetet börjar inom kort och i oktober i år ska allt vara klart. Som mest kommer ett 20-tal personer att arbeta med projektet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige