Image
Invernesshöjden etapp 1 och 2.
Invernesshöjden etapp 1 och 2. Bild: Aros Bostad

Aros tecknar avtal med NCC för uppförande av 170 hyresrätter i Danderyd

Bygg/Arkitektur Aros Bostad har tecknat entreprenadavtal med NCC för uppförande av ett flerbostadshus med 170 lägenheter i Invernesshöjden. Samtliga lägenheter är sålda till en investerare som hyresrätter.
Publicerad den 25 Augusti 2023

Magnus Andersson, vd Aros Bostad säger:
– Vi fortsätter det goda samarbetet med NCC i Invernesshöjden, där vi nu bygger 170 hyreslägenheter för Svanencertifiering. Att minska klimatavtrycket genom materialval, energilösningar och återbruk är ett prioriterat arbete i vår ambition om att sänka vårt klimatavtryck med 25 procent till 2025.

Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden säger:
– Genom erfarenheter från tidigare etapper och ett nära samarbete med Aros Bostad, arkitekt och konstruktör har vi lyckats förfina både stomsystemet och utformningen till den här etappen. Nu ser vi fram emot att utveckla Invernesshöjden ytterligare med vår samlade kunskap.

Den tredje etappen är produktionsstartad sedan tidigare och överlämning sker i samband med färdigställande, vilket är beräknat till 2026. Den första etappen med 86 bostadsrätter är färdigställd och den andra etappen om 153 hyresrätter är under produktion.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige