Image
Magnus Andersson, vd Aros Bostad.
Magnus Andersson, vd Aros Bostad. Bild: Aros bostad

Aros Bostad tecknar bankfinansiering för hyresrättsportfölj

Ekonomi/Finansiering Aros Bostad har, genom ett banksyndikat bestående av Nordea och Swedbank, tecknat finansiering för tre bostadsutvecklingsprojekt i den hyresrättsportfölj som såldes till Patrizia i juni 2022. Därmed är finansiering av samtliga projekt som ingår i hyresrättsportföljen säkerställd.
Publicerad den 18 December 2023

I juni 2022 avyttrade Aros Bostad en större portfölj med hyresrättsprojekt till den globala kapitalförvaltaren Patrizia. Enligt avtalet uppför Aros Bostad samtliga bostäder och köparen tillträder respektive bostadsprojekt vid färdigställande. Det första projektet är sedan tidigare finansierat av en svensk storbank. Nu tecknas finansiering för uppförande av de övriga tre projekten, genom ett banksyndikat mellan Nordea och Swedbank. Samtliga projekt är under produktion.

Magnus Andersson, vd Aros Bostad säger:
– I och med tecknandet av låneavtalet med Nordea och Swedbank har vi nu uppfyllt ytterligare en milstolpe för att möjliggöra leveransen av bostäderna i hyresrättsportföljen. Bygglov och entreprenadavtal är på plats och samtliga projekt är produktionsstartade för att byggas med miljöcertifiering.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige