Image

Ancore köper för 222 miljoner i Eskilstuna

Transaktioner Ancore Fastigheter köper handelsfastigheten Diligensen 7 i Eskilstuna. Fastigheten omfattar cirka 11 000 kvadratmeter handel och är fullt uthyrd till Maxi Ica Stormarknad. Värdet på affären uppgår till 222 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2012
Lena Boberg. Bild: Ica Fastigheter. Bild: Ica Fastigheter
Lena Boberg. Bild: Ica Fastigheter.

I fastigheten ligger det också utvecklingsmöjligheter i form av byggrätter.
- Detta förvärv är i enlighet med Ancores långsiktiga expansionsstrategi att förvärva och äga fastigheter som innehåller Ica-butiker, säger Lena Boberg, vd på Ica Fastigheter.

DTZ har varit säljarens rådgivare i affären.

Ancore Fastigheter bildades som ett joint venture mellan Iva och Alecta i slutet av 2010. Syftet med bolaget är att förvärva, äga och förvalta Ica-butiker i strategiska lägen. Med detta förvärv har Ancore uppnått ett sammanlagt värde på drygt 3,7 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige