Image
Bild: Istock

Amaron förvärvar kommersiell fastighet i Lund

Transaktioner Amaron har gjort sitt fjärde förvärv i Lund. Dioriten 2 är en kommersiell fastighet som ligger på Gastelyckan och är fullt uthyrd där huvudhyresgästen är Ramirent AB.
Publicerad den 25 April 2024

Fastigheten kommer miljöcertifieras inom kort och Amaron bedömer att fastigheten har stor utvecklingspotential.
– Dioriten 2 kompletterar på ett mycket bra sätt våra övriga fastigheter på Gastelyckan. Vi kan snabbt och kostnadseffektivt använda befintligt förvaltningsupplägg. Vi ser också fram mot ett bra samarbete med hyresgästerna, säger Martin Mildner, vd för Amaron Real Estate och fortsätter:
– Efter en framgångsrik första fond, som vi avyttrade 2021, fortsätter vi nu bygga efterträdaren, Amaron Real Estate. Vi ser att marknadsklimatet är gynnsamt för investeringar i kommersiella fastigheter i regionen. Regionen har en mycket spännande framtid.

– Vi har en tydlig hållbarhetsstrategi och vårt mål är att miljöcertifiera våra fastigheter för att dels kunna erbjuda energieffektiva lokaler, dels bidra till bättre samhälle. Under våren 2022 genomförde vi ett ambitiöst projekt med syfte att definiera vår vision och strategi för att integrera miljö och sociala aspekter i vår investeringsprocess och förvaltning av tillgångar, säger Martin Mildner ytterligare.

Enckell Advokatbyrå var köparens ombud.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige