Image
I går hölls slutpläderingarna i hovrätten och åklagaren yrkar på fängelsedom i minst ett år för Erik Paulsson.
I går hölls slutpläderingarna i hovrätten och åklagaren yrkar på fängelsedom i minst ett år för Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg

Åklagaren yrkar på fängelse för Paulsson - igen

Juridik I går hölls slutpläderingarna i muthärvan kring Friends Arena i Solna. Åklagaren Alf Johansson har själv överklagat tingsrättens friande domar till hovrätten och yrkar nu igen på fängelsedomar för bland andra Erik Paulsson.
Publicerad den 4 Oktober 2013

Våren 2012 överklagade åklagare Alf Johansson de friande domarna i tingsrätten för Erik Paulsson, Lars-Erik Salminen, Lennart Daleke, Christian Alexandersson och Sune Reinhold.

I går hölls slutpläderingar i hovrätten och nu yrkar åklagaren återigen på fängelsedomar, bland annat för Erik Paulsson.

- Målet handlar inte om huruvida det var rätt eller fel att bygga nationalarenan eller om stadsdirektören gjorde skäl för ersättningen, det handlar om risken för att det oberoende beslutsfattandet i kommunen påverkas, förklarade Alf Johansson för rätten enligt Dagens Industri.

Han yrkar på minst ett års fängelse för Erik Paulsson.

- Erik Paulsson är den av delägarna som har varit mest drivande, han har förmedlat och talat om att betalningen till stadsdirektören ska verkställas, säger Alf Johansson enligt DI

Erik Paulsson nekar.

- Åklagaren talar om obetänksamhet när det gäller min klient, jag kan inte tro att han verkligen anser att det ska leda till att en tidigare ostraffad 71-åring åker i fängelse, säger Paulssons försvarare Leif Gustafson enligt DI.

Fabege, Peab och Solna stad är delägare i bolagen bakom Friends Arena.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige