Image

75 lägenheter säljs i Motala

Transaktioner Kommunala Bostadsstiftelsen Platen har tecknat avtal om försäljning av 75 lägenheter i Motala. Köpare är lokala investerare genom Sjöstadsförvaltning i Motala, ett bolag under bildande.
Publicerad den 8 Maj 2017

Total uthyrbar area uppgår till drygt 4000 kvadratmeter, varav 98 procent utgörs av bostäder. Köpeskillingen uppgår till 38 miljoner kronor (cirka 9700 kronor per kvadratmeter BOA), motsvarande en yield om drygt 4,85 procent. Transaktionen genomförs som en fastighetsförsäljning med planerad tillträdesdag senast 30 juni 2017.

- Motalas ökade attraktivitet som investeringsort märks tydligt i det stora intresse som visades av såväl lokala som nationella aktörer, säger Johan Spångberg från Restate som var Platens rådgivare i försäljningsprocessen.

- Platen är nöjda med att det slutligen blev en lokal köpare, som ser långsiktigt på fastigheten och dess goda utvecklingsmöjligheter, kommenterar Platens vd Lars Åke Landén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige