Image

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland - 2 februari 2023

Torsdag 2 februari 2023

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Östergötland.
Arrangeras jämna år i Norrköping och ojämna i Linköping. 2023 arrangeras seminariet alltså i Linköping.


Program Fastighetsmarknadsdagen Östergötland 2023

09.00 Välkommen!

Åsa Lindell
, moderator
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News
Ingemar Rindstig, expertkommentator/sidekick

09.10 Inledning: Pengarnas väg över fastighetsvärlden
Hela världen gungar i spåren av pandemin, kriget i Ukraina, inflation, lågkonjunktur och räntehöjningar. Hur har den nya världen påverkat den globala fastighetsmarknaden? Görs affärer? Vilka i så fall, och till vilka värden? Hur utvecklas hyresnivåerna? Ser vi fortfarande stora inflöden i sektorn?
Ingemar Rindstig, vd, Global Fastighetsanalys

09.30 Analys – det makroekonomiska läget
Lågkonjunktur, inflation, krig i Ukraina och effekter av de senaste årens pandemi. Hur ser det makroekonomiska läget ut? Hur mår världen i dag och vilka möjliga ljusningar finns i horisonten?
Christina Nyman, chefsekonom, Handelsbanken

10.00 Analys – fastighetsmarknaden i dag
Hur är läget på den svenska och den regionala fastighetsmarknaden – och vilka är de centrala trenderna? Hur är investerarintresset för de olika segmenten och vilka är de mest intressanta nyckeltalen? Och framför allt – vad har vi att vänta oss framöver nu när räntorna har gått upp? Vilka utmaningar väntar investerare framöver?
Maryrose David, analyschef, Savills

10.30 Fika- och mingelpaus

11.00 Näringslivsläget för dagen

Linköping gör en rejäl klättring uppåt med 20 placeringar på listan över kommunerna med Sveriges bästa näringslivsklimat. Vilket är receptet bakom framgångarna och hur påverkar omvärldens ekonomiska utmaningar för att öka attraktiviteten för städerna och ytterligare bättra på företagsklimatet framåt?
Louise Felldin, näringslivsdirektör, Linköping
 
11.25 Utveckling: Ebbepark

Redan i dag är Ebbepark en levande stadsdel med bostäder, restauranger, träningsanläggning och verksamhetslokaler med ett 80-tal företag på plats och fler på väg. Ändå har resan bara börjat i området som präglas av en modig innovationskultur med goda förutsättningar att dela både idéer och resurser. Hur ser framtidsutsikterna ut för det heta klustret i Linköping?
Linn Lichtermann, Community Manager, Sankt Kors

11.50 5G:s intåg i fastigheterna – detta behöver du som fastighetsaktör veta och tänka på
Cirka 70 procent av all mobildata i dagens 4G-nät konsumeras inomhus. När nu 5G rullas ut kommer utmaningarna med mobil inomhustäckning bli allt större då de höga frekvensband som 5G ligger på gör att radiovågorna utifrån får svårare att nå in i fastigheterna, framför allt i moderna och energieffektiva hus. Därför kommer det i många fall att krävas inomhussystem med 5G-antenner för att möta behovet. Varför behövs 5G-täckning i fastigheterna? Vilka är alternativen? Hur kan fastighetsägare redan nu agera för att förbereda sina fastigheter? Och – när kommer 6G – och vad kommer det att innebära?
Christian Wictorin, Smart City expert & Affärschef, Corporate Fiber 

12.20 Lunch och mingelpaus 

13.20 Intervju: En ny storspelare i staden
Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, har förvärvat 1 118 hyresrätter i Linköping från det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden till ett värde av 2,5 miljarder kronor och stärkte därmed sin närvaro i regionen. Förvärvet tillträdes i juli 2021. Vad har Heimstaden för planer med köpet och hur vill storbolaget växa i regionen?
Niklas Jensen, regionchef, Heimstaden 

13.45 Social hållbarhet – värdefullt för såväl samhället som affären
Genom tydliga och mätbara satsningar på social hållbarhet kan fastighetssektorn skapa stort värde för både samhället och affären. Tove Lindahl Greve, vd på Ansvaret, berättar varför vi bör betrakta samhällsansvaret som en affärskritisk fråga och ger konkret vägledning i hur man som bolag kan sätta strategi och få leverans på sitt sociala hållbarhetsarbete.
Tove Lindahl Greve, vd, Ansvaret

14.10 Storbolagen om investeringsmarknaden i Östergötland
Castellum och Lundbergs är två av de ledande fastighetsbolagen i Östergötland. Vad har de på gång och hur ser de på utvecklingen i regionen? Hur ser trenderna och framtiden ut i den nya, utmanande verkligheten?
Per Gawelin, vd, Castellum Mitt
Christian Claesson, regionchef, Lundbergs Fastigheter 

14.35 Fika och mingelpaus

15.05 Arkitekturens roll för en klimatpositiv framtid
Utmaningarna kring hållbarhet överskuggar allt. Det kommer utan tvekan krävas en radikal omställning för att vända utvecklingen. Vilken roll spelar egentligen arkitekturen och hur vi utformar våra kontor, köpcentrum och bostäder för möjligheterna att skapa en klimatpositiv framtid?
Anna Graaf, hållbarhetschef, White Arkitekter

15.30 Vd-intervjun: Dan T. Sehlberg – författare och fastighetsentreprenör

Tillsammans med den forne finansministern Anders Borg har Dan T. Sehlberg byggt upp samhällsfastighetsbolaget Sehlhall Fastigheter som vid grundandet för tre år sedan skulle bli ”Sveriges nya samhällsutvecklare.” Hur har resan varit? Och, som deckarförfattare, hur hinner han med båda rollerna?

Dan T. Sehlberg, vd, Sehlhall Fastigheter

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland 2023

Var: Konsert & Kongress, Linköping

När: 2 februari 09.00 - 16.00
(registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris:   5495 kronor exkl. moms 

Grupprabatt: 
Anmäl tre betala endast för två. Ange koden "3 för 2" i rutan Kampanjkod vid anmälan.

Du anmäler dig till seminariet här.

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Östergötland som arrangeras av Fastighetssverige och lokalnytt.se.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad m.m.) i Östergötland som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika programpunkterna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com
 

Arrangörer:Partner:

Se film från ett tidigare år: