Image

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping - 2 April 2020

2 april

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Jönköpingsregionen. Dagen arrangeras i samarbete med Jönköpings Kommun.


Preliminärt program – håll utkik efter uppdateringar!

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

8.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid, träffa branschkollegor och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

09.00 Välkommen!
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, och Karin Klingenstierna, moderator

09.10 Öppning – en växande region
Jönköping passerade 140 000 invånare i somras och nu har staden siktet inställt på nästa milstolpe – 200 000 invånare. Hur ska det gå till och hur ska staden utvecklas på ett hållbart sätt för att rymma alla nya invånare?
Stefan Lind, chef, utbyggnadsstrategi och översiktsplan, Jönköpings kommun

09.30 Makroanalys
Corona-pandemin har svept fram och skakat om hela den globala ekonomin. Det amerikanska valet, Brexit och handelskrig känns inte lika angeläget och allvarligt längre. Hur ser det makroekonomiska läget ut; vad blir det för en typ av dag vi vaknar upp till när corona-dammet lagt sig?
Claes Måhlén, chefsstrateg, Handelsbanken

10.00 Analys – den svenska fastighetsmarknaden
Så gott som samtliga segment upplever en tuff tid just nu, i sviterna av corona-frossan. Hur stor kommer smällen för de respektive segmenten egentligen att bli? Vad kan vi förvänta oss framöver?
Mikael Söderlundh, analyschef/partner, Pangea Property Partners

10.30 Fika- och mingelpaus

11.00 Coworking – även på mindre orter
Coworkingmarknaden har närmast exploderat i Sverige de senaste åren – framförallt i de större städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Men Do Space, med bas i Linköping/Norrköping och sedan i höstas en site i Jönköping, satsar på coworking på mindre och medelstora orter – och har fått en flygande start. Vad tror man om utvecklingen framöver, vilka utmaningar har man och hur ser expansionsplanerna ut?
Niclas Söör, vd och grundare, Do Space 

11.25 Hållbarhetsläget i branschen – går skutan att vända?
Under 2020-talet ska de 169 konkreta hållbarhetsmålen i Agenda 2030 (som antogs av FN 2015) nås. Allt talar för att klimatfrågan kommer få ännu större uppmärksamhet framöver. Samtidigt vet vi att bygg- och fastighetssektorn står för nästan 20 procent av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Hur är läget idag, vad behöver ske, vilka goda exempel kan vi visa upp? Går det att vända skutan eller är det redan försent?
Pia Orthén, hållbarhetschef, Stenvalvet

11.50 Samtal: Bostadsmarknaden och det politiska läget
Hur ser marknaden för bostadsfastigheter ut i Sverige i allmänhet och Jönköpingsregionen i synnerhet? Vad är det senaste gällande det parlamentariska läget och de bostadspolitiska samtalen? Var står de olika partierna och vad kommer hända resten av nuvarande mandatperiod? Här får du svaren.
Stefan Attefall, fd bostadsminister, numera rådgivare och föreläsare i bygg- och fastighetssektorn

12.20 Lunch- och mingelpaus

TEMA: Digitalisering

13.20 Så här ska Jönköping ta täten i den digitala utvecklingen
Jönköping ligger bra till i digitaliseringsarbetet. Men för att fortsätta ligga i toppen krävs att staden och regionen kraftsamlar. Så här ska det gå till.
Jan Pihl, ordförande, Digitaliseringsrådet Jönköpings län
Ulrika Elmersson, digitaliseringsstrateg, Region Jönköpings län

13.40 Fastighetens dolda tillgångar i den digitala tvillingen
För fastighetsbolagen innebär digitaliseringen stora möjligheter att ytterligare kapitalisera på sina tillgångar, men också risker för de aktörer som inte har en tydlig strategi för att möta nya digitala affärsmodeller.
Petter Bengtsson, vd, Zynka Group

14.00 Affärsmöjligheter i ett uppkopplat samhälle
Det smarta, uppkopplade samhällsbygget pågår för fullt. Den framtida staden ska vara ett ekosystem av digitala lösningar som tillsammans gör staden mer dynamisk och smart. Hur ska aktörerna i bygg- och fastighetsbranschen agera för att delta i, och dra fördel av, utvecklingen som pågår – var finns affären?
Christian Wictorin, chef Affärsutveckling, Corporate Fiber

14.20 Fika- och mingelpaus

14.50 Omställningen – ny spelplan för fastighetsägare
Handeln och utbudet i stadskärnor och på handelsplatser påverkas av människors behov och beteenden. Vad kan fastighetsägare göra för att dra nytta av utvecklingen och säkerställa en god utveckling framåt? Hur kan platsens erbjudande och butiksmix hjälpa till att stärka de verksamheter som finns där och dra besökare till varandra?
Helena Olsson, chef Stadsutveckling och samhälle, Fastighetsägarna Stockholm

15.15 Jönköpingspanelen – livet efter corona
Den viktigaste frågan för dagen är självklart corona-pandemin; hur kommer den att ha påverkat politik, näringsliv och samhällsbyggnadssektorn i Jönköpingsregionen när dammet har lagt sig? Hur ser de ledande politikerna på denna gigantiska utmaning – och hur kan politik och näringsliv/fastighetsbransch samarbeta för att mildra skadorna? Denna och flera andra viktiga frågor diskuteras. 
Thorbjörn Hammerth, vd, Vätterhem
Ilan De Basso (S), kommunalråd, Jönköpings kommun
David Gerson, ordförande, Junehem AB
Helena Jonsson, landshövding, Jönköpings länFastighetsmarknadsdagen Jönköping

Var: Elite Stora Hotellet, Jönköping

När: 2 april 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Jönköpingsregionen. 

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad m.m.) som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetssverige och lokalnytt.se arrangerar årligen ett stort antal seminarier med fokus på den kommersiella bygg- och fastighetsmarknaden.

Du kan läsa om 2019 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se
 

Se filmen från senaste seminariet här:


Arrangeras i samarbete med: Partners: