Image

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping - 23 mars 2023

Torsdag 23 mars

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Jönköpingsregionen.


Program Fastighetsmarknadsdagen Jönköping 2023

09.00 Välkommen!

Kristina Alvendal, moderator

Eddie Ekberg, chefredaktör, Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News

Sven Rydell, näringslivschef, Jönköpings kommun

Ingemar Rindstig, expertkommentator/sidekick

 

09.10 Makroanalys: Osäkra tider

Inflation, räntor, lågkonjunktur, och geopolitiska utmaningar. Det händer oerhört mycket i den makroekonomiska världen. Hur hårt kommer det slå mot ekonomin?

Daniel Bergvall, makroekonom, SEB


09.40 Analys: Fastighetsmarknaden

Efter transaktionsrekord 2021 så gick transaktionsvolymen tillbaka under fjolåret. De stora jättarna är numera nettosäljare snarare än nettoköpare. Vad kan vi vänta oss av fastighetsmarknaden 2023? Här redovisas förutsättningarna och vilka segment som kommer fortsätta blomstra.

Maryrose David, analyschef, Savills Sverige 

 

10.05 Analys: läget i Jönköpingsregionen

Jönköpings kommun har en tillväxt som slår de flesta större kommuner i Sverige. Hur ser den aktuella tillväxt- och arbetslöshetsutvecklingen ut för dagen? Och vad krävs för att Jönköping ska behålla den starka positionen?

Sven Rydell, näringslivschef i Jönköping


10.25 Fika- och mingelpaus

 

10.55 Panel: Investeringsmarknaden i Jönköping

Intensiteten på transaktionsmarknaden har av kända skäl gått ner rejält under det gångna året. Vad har de stora bolagen i Jönköpingsregionen på gång och hur ser de på utvecklingen? Hur ser trenderna och framtiden ut i den nya, utmanande, verkligheten?

Tommy Fritz, vd, Tosito

Andreas Georgii, affärsområdeschef Jönköping, Castellum

Jerry Johansson, förvaltningschef, Nivika Fastigheter

 

11.20 Arkitekturens roll för att vända klimatutvecklingen

Utmaningarna kring hållbarhet överskuggar allt. Det kommer utan tvekan krävas en radikal omställning för att vända utvecklingen. Vilken roll spelar egentligen arkitekturen och hur vi utformar våra kontor och bostäder för möjligheterna att skapa en klimatpositiv framtid?

Rahel Belatchew, vd/grundare, Belatchew

 

11.50 Heta stolen: Peter Strand

Jönköping beskrivs som ett av de bästa logistiklägena i Sverige. Därför är det föga överraskande att Peter Strand, tidigare börs-vd på Victoria Park, och hans Swedish Logistic Property blickar mot länet där det nyligen noterade bolaget äger fastigheter i både Jönköping och Vaggeryd. Varför hoppar han snart av vd-rollen? Och vad är visionen för bolaget på logistikmarknaden; lokalt så väl som nationellt?

Peter Strand, vd, SLP


12.15 Lunch- och mingelpaus

 

13.15 Social hållbarhet – värdefullt för såväl samhället som affären

Genom tydliga och mätbara satsningar på social hållbarhet kan fastighetssektorn skapa stort värde för både samhället och affären. Tove Lindahl Greve, vd på Ansvaret, berättar varför vi bör betrakta samhällsansvaret som en affärskritisk fråga och ger konkret vägledning i hur man som bolag kan sätta strategi och få leverans på sitt sociala hållbarhetsarbete.

Tove Lindahl Greve, vd, Ansvaret

 

13.40 5G:s intåg i fastigheterna – vad behöver fastighetsägare redan nu veta och tänka på?

Cirka 70 procent av all mobildata i dagens 4G-nät konsumeras inomhus. När nu 5G rullas ut kommer utmaningarna med mobil inomhustäckning bli allt större då de höga frekvensband som 5G ligger på gör att radiovågorna utifrån får svårare att nå in i fastigheterna, framför allt i moderna och energieffektiva hus. Därför kommer det i många fall att krävas inomhussystem med 5G-antenner för att möta behovet. Varför behövs 5G täckning i fastigheterna? Vilka är alternativen? Hur kan fastighetsägare redan nu agera för att förbereda sina fastigheter? Och – när kommer 6G – och vad kommer det att innebära?

Christian Wictorin, Smart City expert & Affärschef, Corporate Fiber

 

14.10 Fika- och mingelpaus

 

14.40 Vd-intervjun: Dan T. Sehlberg – författare och fastighetsentreprenör

Tillsammans med den forne finansministern Anders Borg har Dan T. Sehlberg byggt upp samhällsfastighetsbolaget Sehlhall Fastigheter som vid grundandet för tre år sedan skulle bli ”Sveriges nya samhällsutvecklare.” Hur har resan varit? Och, som författare, hur hinner han med båda rollerna?

Dan T. Sehlberg, vd, Sehlhall Fastigheter

15.05 Jönköpingspanelen

I ett bredare perspektiv: Vilka större utmaningar väntar för Jönköping? Hur löser aktörerna mark- och bostadsbristen? Hur ska stadskärnan utvecklas? Vad är akut nu och vilka visioner finns för att göra Jönköping till ännu mer attraktivt att verka och bo i?

Christina Stenberg, stadsbyggnadsdirektör, Jönköping

Matt Patterson, arkitekt SAR/MSA/kontorschef, Tengbom i Jönköping

Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande, Jönköping

Pontus Nilsson Pahlevani, partner, A&P Fastighetstransaktioner

Magnus Olsson, vd, Jönköpings Kommun Fastighetsutveckling

Emma Willaredt, avdelningschef, miljö- och samhällsbyggnadsavdelningen, Länsstyrelsen Jönköping


15.35: Profilen: Johan Davidsson

Han har gjort flest matcher i HV71, 921 stycken, och har fyra SM-guld, ett VM-silver och två VM-brons med Tre Kronor på meritlistan, samt två säsonger i NHL. En lokal ikon helt enkelt. Här berättar Johan Davidsson om karriären; motgångar, framgångar, vad han ägnar sig åt efter att ha klippt banden med HV och vad det bästa med Jönköping är.

Johan Davidsson, delägare/tränare, Padelcenter, föreläsare och fd. hockeyspelare


16.00 - ca 17.00 Branschmingel

Reflektera över allt som kommit fram under dagen ihop med kollegorna i branschen. 
Passa på att träffa gamla vänner och knyta nya kontakter. Det bjuds på passande dryck och tilltugg.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping

Var: Elite Stora Hotellet, Jönköping

När: 23 mars 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)
Cirka 16 – 17: Branschmingel.


Pris: 5495 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Jönköpingsregionen. 

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad m.m.) som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetssverige och lokalnytt.se arrangerar årligen ett stort antal seminarier med fokus på den kommersiella bygg- och fastighetsmarknaden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com
 

Se filmen från en tidigare upplaga av seminariet här:


Arrangörer:

Partner: