Image

”Vi tar ett grepp om äldreboendemarknaden i Tyskland”

Expo Real Hemsös vd Per Berggren är på Expo Real bland annat för att leta lämpliga äldreboenden att köpa. Och han har redan sett flera intressanta objekt. - Det finns alltid möjligheter när man går in på en ny marknad, säger Per Berggren.
Publicerad den 6 Oktober 2011
Per Berggren. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Per Berggren. Foto: Eddie Ekberg.

Hemsö är redan inne på den tyska marknaden för samhällsfastigheter i och med 1,3-miljardersköpet av Kungsleden i januari i år. Därmed pågår också arbetet med att bygga upp en organisation i Tyskland.
- Vi har tagit hjälp av Jens Nagel som är ansvarig för att bygga upp verksamheten i Tyskland. Och inom ett par år kommer vi att ha 3-4 personer som jobbar här, säger Per Berggren.

Det är inte omöjligt att Hemsö gör ytterligare investeringar i Tyskland.
- Därför är det väldigt bra för mig att komma hit till Expo Real eftersom många av tyskarna är här. Det är intressant och jag lär mig massor hela tiden. Som det ser ut nu tittar vi på 3-4 olika enheter i 100-miljonersklassen, säger Per Berggren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige