Image
Ylva Sarby Westman.
Ylva Sarby Westman. Bild: Pontus Orre

Ylva Sarby Westman blir ny vd för Amasten

Bolag Inför satsningen på ett separat bostadsbolaget tillträder Ylva Sarby Westman som vd för SBB:s dotterbolag Amasten.
Publicerad den 10 November 2022

Styrelsen i Samhällsbyggnadsbyggnadsbolaget i Norden AB:s dotterbolag, Amasten Fastighets AB har utsett Ylva Sarby Westman till vd och hon tillträder sin befattning den 10 november. Hon kommer närmast från rollen som vice vd och CFO på Castellum. Hon har lång erfarenhet och gedigen kunskap om fastighetsbranschen bland annat från rollerna som vice vd, CFO och transaktionschef på Kungsleden. Dessförinnan har hon arbetat många år med fastighetsutveckling, transaktioner och förvaltning på NCC. Ylva Sarby Westman är styrelseledamot i Eastnine AB.
– Styrelsen i SBB har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Moderbolaget i Amasten-koncernen kommer att vara moderbolag i bostadsportföljenkoncernen. Vi är väldigt glada att vi nu rekryterat en bra ledare med gedigen kunskap från fastighets- och aktiemarknaden. Jag är övertygad om att Ylva är rätt person att leda bostadsbolaget, säger Ilija Batljan, styrelseordförande, Amasten.
– Jag ser fram emot att leda och utveckla bostadsbolaget och skapa värde för kunder och aktieägare. Bolaget ska vara en långsiktig och trygg fastighetsägare med fokus på hållbarhet som bidrar till samhällsutvecklingen genom att erbjuda smarta och kostnadseffektiva bostäder, säger Ylva Sarby Westman, vd, Amasten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige