Image
Nova i Lund.
Nova i Lund. Bild: Skandia Fastigheter

Willys tar plats på nya Nova under 2026

Uthyrning En ny detaljplan och ett färskt bygglov ger köpcentrumet Nova i Lund möjlighet att utöka den befintliga handelsytan med 1 000 kvadratmeter, för att komplettera utbudet med livsmedel. Nu är det klart att det blir dagligvarukedjan Willys som tar plats i de nya lokalerna, med en butik på 2 900 kvadratmeter, och premiären väntas äga rum under 2026.
Publicerad den 3 Oktober 2024

Sedan Skandia Fastigheter förvärvade Nova 2022 har ambitionen varit att vidareutveckla och förnya handelsplatsen.
– För oss, som en av Sveriges största och mest erfarna köpcentrumägare, är det en självklarhet att ständigt utveckla våra enheter. Det här är därför ett naturligt steg för Nova, där vi får chansen att tillföra nya mervärden för kunderna. Därför känns det fantastiskt att få välkomna en så stark kedja som Willys, och att de vill kroka arm med oss i arbetet med att ta Nova till nästa nivå, säger Bo Jansson, som är fastighetschef för köpcentrum på Skandia Fastigheter.

Livsmedelsindex visar att många av Lunds invånare handlar sina dagligvaror utanför kommunen Med ett större utbud ökar möjligheterna för att fler av kommuninvånarna ska välja att göra sina inköp lokalt.
– Lund är en tillväxtkommun och med en ökande befolkning finns det utrymme på marknaden för ett bredare livsmedelsutbud, som varierar både pris- och innehållsmässigt till olika målgrupper, säger Niklas Blonér, Novas centrumchef.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige